StoryEditorOCM
ShowbizPOVIJEST SE PONAVLJA

Pobjednica Eurosonga koja je uspjela pobjeći s djecom živi u automobilu već danima bez hrane: ‘Umrlo je 16 djece, oko 200 ih je ozlijeđeno! Rusija, nemoj šutjeti! Zaustavite rat!‘

28. veljače 2022. - 14:13

Svu patnju i bol svoje obitelji i naroda Jamala je opjevala u pjesmi '1944', kojom je pobijedila na Eurosongu 2016. godine. Zbog pjesme u kojoj je opisala sovjetski progon manjinske skupine Tatara sa Krima koju je njena njena obitelj proživjela reagirala je ondašnja ruska vlast, a sada se povijest ponavlja. Ista priča sa istim negativcima, zadesila je sad i ukrajinsku pjevačicu koja je pobjegla s djecom nakon invazije.

Danima već 'žive' u automobilu.

-Želim se probuditi i čuti da je sve to bio film. Prošlo je pet dana od trenutka kada je Rusija napala Ukrajinu! U noći 24. veljače napustili smo Kijev s našom djecom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez imalo hrane jer se u stanju šoka nitko nije sjetio išta ponijeti. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali. 'Zašto?', pitate. Da, samo milijuni žena i djece koji ostavljaju sve, njihove domove, stvari..da, sve!

image
Instagram screenshot

Ostavljaju svoje muževe da brane zemlju, trče spasiti svoju djecu iz skloništa. Ukrajina je golema, lijepa i zapanjujuće neovisna! Da, mislim da je to ključno. Možemo druge nervirati svojom slobodom govora!', napisala je Jamala ispod objave s djecom u automobilu.

image
Instagram screenshot

Dodala je da vjeruje u predsjednika Zelenskog, ukrajinsku vojsku i jake i hrabre muškarce i žene.

-Mi ćemo pobijediti! Ukrajinu ne treba ušutkati !!! Ukrajina se ne može pobijediti! Rusija, nemoj šutjeti!

Domovina mojih miljenika Rahmanjinova i Cvetajeve! Bjelorusija, koja je pustila ove šetače i koja će se pridružiti ovom ratu. Vi ste najbolja zemlja IT stručnjaka. Umovi! Razmislite! Zaustavite ovo ludilo!!! Umrlo je 16 djece, oko 200 ih je ozlijeđeno! , apelirala je Jamala.

image
Vladimir Shtanko/AFP

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 03:29