StoryEditorOCM

OTVOREN CINEPLEXX Split dobio 1350 novih kino sjedala (FOTO)

Piše PSD.
10. travnja 2011. - 22:22
Cineplexx kao do sada najveće kino u Splitu, sa sedam digitalnih dvorana i 1350 sjedala, otvoreno je u City Centru One ove nedjelje uz predstavnike investitora, odnosno uprave austrijskog Cineplexxa i hrvatskog  Continental filma, uz brojne uzvanike poput predstavnika Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske, juniora i kadeta Hajduka, te same građane.Potonji su, istina, došli u neočekivano malom broju vjerojatno zbog ranog termina (18 sati) i sunčanog dana. Ipak, za očekivati je da će nove kino dvorane imati svoje posjetitelje jer je riječ o najmodernijoj digitalnoj i 3D tehnologiji u prostanim kino dvoranama gdje su udobna sjedala smještena tako da svatko vidi svaki detalj filmskog kadra, uz ljubavna sjedala, te invalidska mjesta.

Mamac Splićanima bit će i najava vlasnika Cineplexxa koji će u ovim kinodvorana satelitski prenositi opere iz njurorške Metropolitan opere, razne rock koncerte, kao i utakmice Lige prvaka i Europskog prvenstva u 3D tehnici.
- Ovo je sjajna stvar za Split jer se Cineplexxom povećava broj dvorana u gradu, što će zasigurno i proširiti repertoar, nema više monopola u prikazivačkom sektoru, a značaj je velik i za užu regiju jer je lokacijom dostupnije stanovnicima okolnih mjesta, poput Omiša i Kaštela – kazao nam je filmski kritičar i književnik Jurica Pavičić.

Jedan od građana kojem je ovo otvorenje bilo posebno drago jest Goran Zloić Zloja, veliki filmofil i susjed City Centra koji je prokomentirao kako sada konačno može ići u kino – pješke!

Samom otvaranju Cineplexxa prethodio je cjelodnevni šušur s besplatnim projekcijama animiranih 3D filmova, nastup mađioničara, natjecanje u poznavanju filmova, nagradne igre i druge razonode.


MERIEN ILIĆ
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 21:32