StoryEditorOCM
ShowbizHLADNA KAO LED

Ocu Britney Spears amputirali nogu, pjevačica ga nije došla posjetiti; Ne može zaboraviti tešku prošlost

Piše SCENA SD
7. siječnja 2024. - 16:45

Otac pop ikone 2000-ih, američke pjevačice Britney Spears (42), od početka je podržavao njezinu karijeru. Pogotovo kada je pjevačica nizala hitove koji su bili na vrhu svih glazbenih ljestvica, a njihovoj obitelji donosili milijunske prihode.

Jamie je rođen i odrastao u Louisiani, a kako je otkrila njegova druga kći, imao je teško djetinjstvo. Majka mu je umrla dok je bio dječak, a otac je bio nasilan. Imao je Britney, njezinu sestru Jamie Lynn i brata Briana sa svojom drugom ženom Lynn. Britney je djetinjstvo provela u Mississippiju, a otac joj je imao svoju građevinsku tvrtku, prenosi Daily Mail.

Ono što je najviše obilježilo odnos Britney Spears i njezina oca Jamieja Spearsa (71) je skrbništvo koje je Jamie imao nad svojom kćeri punih 13 godina. Naime, 2008. godine Britney se slomila nakon razvoda od Kevina Federlinea, završila je u psihijatrijskoj ustanovi, a potom je završila i pod Jamiejevim skrbništvom jer je ocijenjeno da nije sposobna brinuti se o sebi.

Od tada do 2021. godine, kada se konačno oslobodila, pjevačičin otac kontrolirao je svaki aspekt njezina života. Financije, društveni život, karijera, izlasci i jelo. Britney se prije tri godine pobunila i dobila sudsku bitku s vlastitim ocem. Nakon toga je napisala knjigu u kojoj je progovorila o tome kakav joj je život bio dok nije bila sama.

- Otac mi je tada rekao: ‘Samo te želim obavijestiti, ja odlučujem. Ti sjedni na tu stolicu i ja ću ti reći što će se dogoditi‘. Pogledala sam ga sa sve većim osjećajem užasa. “Sada sam Britney Spears”, rekao je – prisjetila se Britney traumatičnog razdoblja u svojim memoarima.

image
B4859/Avalon/Profimedia/B4859/avalon/profimedia

Otkrila je i da ju je otac redovito nazivao debelom, nije joj dao da popije kavu, davao joj lijekove i uništavao joj volju da se bavi onim što je nekada najviše voljela - pjevanjem i plesom.

- Osjećala sam se kao sjena same sebe - rekla je jednom prilikom.

A Jamie je cijelo vrijeme ostao pri svojoj tvrdnji da je sve učinio zbog svoje kćeri.

image
Valerie Macon/Afp

- Volim svoju kćer svim srcem i dušom. Gdje bi Brittney bila bez mog skrbništva? Ne znam je li bila živa. Stvarno ne znam - rekao je svojedobno Jamie za Daily Mail.

 Pjevačica je, pak, više puta optuživala članove svoje obitelji, oca, majku Lynn, sestru Jamie Lynn i brata Briana da profitiraju na njezinoj karijeri. To se najviše zabrinulo Jamieja koji je za svaki mjesec ‘brine‘ o Britney dobio 16.000 dolara, kao i postotak od turneja na kojima je bila.

Da više ne želi imati ništa s ocem, Britney je jasno poručila 2021. godine, a njezin se stav, čini se, nije promijenio. Jamieju je nedavno amputirana noga zbog teške infekcije, ali ga, kako prenose strani mediji, njegova slavna kći nije posjetila. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:38