StoryEditorOCM
ShowbizPOP KULTURA

Nika, Zsa Zsa i Lu nikad neće uspjeti! Evo zašto! Estradni znalac udara bez dlake na jeziku

Piše Mozaik SD
11. ožujka 2024. - 08:31

Prekaljeni estradni novinar Vedran Strukar, poznavatelj situacije i odnosa na domaćoj nam sceni, progovorio je bez cenzure o hrvatskoj pop kulturi u novopokrenutom podkastu Josipa Bošnjaka, čovjeka koji stoji iza FB profila "ŠRNGKNUSDP" (Šta rade naši glazbenici kad nisu u showu Dalibora Petka).

image
Lucija Ocko/Cropix

- S pjesmama koje pjeva Zsa Zsa nikada neće napuniti Arenu - progovorio je o odmah "u glavu", naglašavajući kako u ovom trenutku Hrvatska estrada nema ni jednu zvijezdu mlađu od 40 godina.

- Možda će to Baby Lasagne popraviti i promijeniti, treba nam svježa krv! Imamo, recimo, hrpu mladih djevojaka koje dobro pjevaju, koje su dobri vokali, ali sve što rade - rade u začaranom je krugu i ne znaju kome se obraćaju. Kako možeš biti u uvjerenju kako je sve što radiš fantastično, a godine prolaze i ti publike nemaš, evidentno je problem u tebi - spomenuo je pri tom i mlađahne snage Nelu, Niku Turković, Lu Jakelić...

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

- Ako nisi uspješan, koliko god se reklamirao na radio stanicama i koliko god ti tata plaćao reklame, ti si žrtva vlastite ambicije - bez dlake na jeziku je istinu servirao Strukar slušateljstvu.

- Publika Mije Dimšić i Domenike je još u vrtiću i u osnovnim školama, zato je koncert 2030. zakazan u zagrebačkoj Areni, čeka se da odrastu pa ih roditelji puste - nasmijao je i voditelja.

image
Matko Biljak/Cropix

Ustvrdio je i kako nam ne treba novi Oliver, novi Štulić, novi Arsen, već nam treba netko novi, netko svoj.

- Najveća hrvatska zvijezda je bio Ivo Robić koja je otišao u svijet, a mladi ga ne znaju. Ova scena, ova publika stvorila je Severinu, amo stvorit 20 takvih zvijezda! - zavapio je, kazavši kako kod nas zvijezde bljesnu i nestanu sa scene, ne ostavljajući trag.

Ni zrnce zvjezdane prašine...

image
Mihael Barisic/Cropix/Cropix

- Moraš se obraćati novoj generaciji, to se najbolje vidi na koncertima, negdje je publika od 7 do 77, a na nekima samo jedna generacija! Današnji srednjoškolci ne znaju što je značila Azra, Novi fosili, što je Bijelo dugme, a onda imate Lepu Brenu s druge strane koja drži svoju publiku od 80 godina, ali ima i klince koji su još u školi. Rijetki su takvi - kazao je nazvavši Brenu "zvjezdetinom".

- Nove pjesme sve su nešto dosadno, ništa doista dobro, osim novih stvari Jelene Rozge, Severine i Željka Bebeka - rekao je Strukar i zaključio kako ne znamo cijeniti ono što je naše i ono što je dobro.

image
Bozo Radic/Cropix

Tako smo, veli, zaboravili na Mišu, Olivera, stari Magazin - koji u susjedstvu imaju statuse božanstava.

- A riječ je o našim brendovima, o našim evergreenima - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:09