StoryEditorOCM
ShowbizNATJECANJE LJEPOTE

Nije se samo Renata Sabo borila za krunu. I ove dvije poznate političarke i saborske zastupnice karijeru su počele na izboru za Miss Hrvatske

Piše MOZAIK SD
21. veljače 2022. - 10:56

Mnoge naše poznate pjevačice, glumice pa čak i poduzetnice karijeru su počele na nekom natjecanju ljepote ili su neko vrijeme zarađivale za život kao manekene, dok su neke bile i u spotovima popularnih pjevača.

Nećete vjerovati ali i neke naše poznate političarke su karijeru počele kao kandidatkinje na izboru za miss i postigle odlične rezultate.

Šefica Državnih nekretnina Renata Sabo natjecala se u završnici Izbora za Miss Hrvatske 1996., ali ne kao Miss Slavonije kako su to do sada prenosili mediji, već je pravo na ulazak u polufinale i finale ovog natjecanja stekla kao prva pratilja tada izabrane Miss Slavonije i Baranje Ane Marije Tropšek.

image
Sabina Glasovac
Goran Mehkek/cropix

No izbori za prvu ljepoticu Hrvatske nisu priča samo Renate Sabo. Naime, iste su se godine za ovu titulu, manje ili više uspješno, borile danas poznate političarke i saborske zastupnice Sabina Glasovac i Karolina Vidović Krišto, piše Nacional.

image
Karolina Vidović Krišto
Damjan Tadić/Cropix

Natjecanje za Izbor za Miss Hrvatske odvijalo se u tri kruga – regionalno prednatjecanje, polufinale i finale, a u finale su ulazile i tri predstavnice iz dijaspore. Na prednatjecanju koje je održano u Požegi, titulu najljepše djevojke Slavonije i Baranje osvojila je Ana Marija Tropšek iz Nuštra. Za prvu pratilju izabrana je Renata Sabo iz Slatine, a druga pratilja postala je Našičanka Sabina Glasovac.

image
Nera Šimić/Cropix

Osim prvoplasirane, i pratilje su ostvarile pravo na daljnje natjecanje.

Polufinalno natjecanje za Miss Hrvatske 1996. održano je u kolovozu u Umagu gdje su se za prolaz u finale izborile Ana Marija Tropšek i Renata Sabo, ali ne i Sabina Glasovac koja je ispala iz daljnjeg nadmetanja.

image
Karolina Vidović Krišto
Damjan Tadic/Cropix

U finale, kao jedna od tri najljepših djevojaka iz dijaspore ušla je i Karolina Vidović, današnja nezavisna zastupnica u Saboru Karolina Vidović Krišto, koja je tada živjela u Münchenu, objavio je Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 08:58