StoryEditorOCM
ShowbizMAJKA DVOJE DJECE

Nataša Janjić o majčinstvu: Izgubila sam slobodu i bezbrižnost, napali su me strahovi, ali dobila sam ono nemjerljivo

Piše Dijana Čuljak/Gloria
9. ožujka 2023. - 17:04

Koliko se razlikuje u odnosu na njezine roditelje, pitali su Natašu Janjić, uspješnu glumicu i majku dvoje djece u serijalu "Bez brige s Dijanom" za Gloriju.

"O tome ne razmišljaš sve dok ne postaneš roditelj, a onda samo o tome razmišljaš. Razlikujemo se od bivših generacija roditelja jer mislim da puno više razmišljamo o mogućim greškama, o potrebama djece, puno više analiziramo i konzultiramo se.

Čak i kada previše brinem, nekako se bojim da ću pogriješiti. Mislim da je i pretjerana briga svojevrstan kamen koji je bespotreban u odgoju, ali ga se ne mogu riješiti", kaže Nataša.

Je li više dobila ili izgubila nakon što je postala majka? "Odmah na prvu, puno sam više izgubila nego dobila. Ali opet, ono što se dobije roditeljstvom, nemjerljivo je na bilo koji način. Oduzeta mi je sloboda naravno, oduzeta mi je bezbrižnost, napali su me strahovi koje nikad nisam imala.

image
Davor Pongracic/Cropix

Recimo, ja se nikad nisam bojala aviona, a sad ga se užasavam. Ja ne mogu otići na Maldive i ne brinuti što je s djecom, pa na Maldive naravno niti ne idem, ili bilo kamo. Divim se majkama koje mogu putovati bez djece i čekam kada će i meni doći taj dan. Nedostaje mi ta bezbrižnost, kasno ustajanje, kupaona na kojoj su vrata zatvorena... (smijeh)

Koliko se Nataša vodi principima osviještenog roditeljstva? "Pristup se stalno mijenja, ja sam s prvim djetetom sve odradila lakoćom. Nakon šest mjeseci smo već htjeli drugu bebu. Sve je bilo kao po špagi. Pametovala sam drugim majkama kako i zašto je moje dijete dobro, kako sam ja ovladala svim tajnama, kako sam smirena, a onda je došla Kaja i zapaprila stvar.

Ja sam prestala pametovati i danas nakon sve te osviještenosti kada nekamo kasnimo jer sin i kći nisu spremni za izlazak, zagrmim i sve se odmah riješi. Nije to često, ali se događa. Ono što isto s lakoćom napravim je da se ispričam ako sam pretjerala."

image
Marijana Banko/ Cropix/Cropix

Što zamjera svojim roditeljima? "Možda je moja glavna zamjerka što mi nikada nisu mogli reći "oprosti" kada bi pogriješili. To me jako mučilo jer sam uvijek imala neki osjećaj inferiornosti u tom odnosu. Ja se zato jasno i glasno ispričam svojoj djeci ako pretjeram u bilo čemu.

Video intervju možete pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 22:42