StoryEditorOCM
ShowbizKroz sutra

Napušta li bubnjar popularni sinjski bend kako bi se posvetio samostalnoj karijeri?

Piše Mozaik SD
14. kolovoza 2023. - 09:17

Svestrani sinjski glazbenik Mile Mijač, koji je između ostalog i bubnjar M.O.R.T.-a, objavio je singl kojim najavljuje prvi samostalni album.

Singl naziva "Kroz sutra", kako prenosi Muzika.hr, objavljen je uz pripadajući videospot, čime Mijač najavljuje svoj prvi samostalni studijski album, kojeg će objaviti pod svojim imenom.

image
Lucija Očko/Cropix

Mijač je inače dugogodišnji je član alternativne scene, a publici je najpoznatiji u ulozi bubnjara benda M.O.R.T.. S kantautorskim radom počeo je krajem 2011. godine pod imenom PBO pod kojim je prethodno objavio tri studijska albuma.

"Kroz sutra" u akustičnoj formi svojevrsnog vojničkog marša, koji se prema kraju pjesme pretvara u budnicu, u prvi plan stavlja liriku, naglašavajući važnost poruke samospoznaje koju pjesma prenosi - kazuju u Muzika.hr.

- Tekst pjesme je posveta svim onim žrtvama "toksičnih" odnosa, bila to veza, prijateljstvo, zajednica ili brak. Koliko god imali prilike govoriti "sam (ili sama) si je to uradio", uvijek postoji osoba koja se nije dovoljno potrudila ili koja se previše potrudila drugome zagorčati život. Spot se bazirao na hvatanju usamljenosti i same esencije tog osjećaja. Čovjek sam na polju, vječito sam sa sobom. Usamljenost – kako artistička, tako estetska. Sve što treba uraditi jedna osoba za sebe, na kraju to radi sama. Pomoć može usmjeriti, proslijediti ili čak i dezorijentirati, ali na tom "cilju" smo uvijek sami.” – objasnio je Mile Mijač svoju pjesmu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:29