StoryEditorOCM
ShowbizPod Biokovom

Nakon Beograda ove je godine Makarska domaćinom dodjele nagrade "Milan Mladenović"

Piše Mozaik SD
14. kolovoza 2023. - 08:45

Nagrada Milan Mladenović ove se godine dodjeljuje se u Makarskoj, javlja Muzika.hr.

Nagrada kojom se slave mlade glazbene nade će se po peti put dodijeliti 21. rujna, na Milanov rođendan, no ove godine to se neće dogoditi u Beogradu, već u gradu podno Biokova. Poveznica zvijezde EKV-a i Makarske velika je.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Tamo je naime rođena njegova majka Danica, a i svako je svoje ljeto u djetinjstvu provodio u Makarskoj. Milan je inače rođen u Zagrebu, a živio je u Sarajevu i Beogradu.

image

Split,1989.
Ljetno kino Bacvice - Ekatarina Velika.
Foto: Matko Biljak/CROPIX

Matko Biljak/Cropix/Cropix

- Nagrada Milan Mladenović regionalnog je karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mjestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće - kazali su "Zadužbini Milana Mladenovića".

image

Split,1989.
Ljetno kino Bacvice - Ekatarina Velika.
Foto: Matko Biljak/CROPIX

Matko Biljak/Cropix/Cropix

Peta Nagrada će se dodijeliti u Malakološkom muzeju u Makarskoj, a žiri je ove godine u sastavu: Ana Đurić Konstrakta, Boris Lajner, Zoran Predin, Marko Šelić Marčelo i Branka Glavonjić. Izglasali su 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji natječaj. U novom krugu glasanja, imali su zadatak ocijeniti finaliste i odabrati pet ‘superfinalista‘, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade.

Zvijezde

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023. su Tibor "Bonvivani", Ljubičice "Dok čekamo pad", Astrid "Kostarika", Lena "Mali milion" i Oxajo "Put". Dobitnik će biti bogatiji za 3 tisuće eura i automatski će biti uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:44