StoryEditorOCM
Showbiznastup u dijaspori

Mišo opalio po Milanoviću u Stuttgartu: Ne bih mu dao ni da vozi moje staro auto!

Piše PSD.
5. svibnja 2013. - 19:57
Iseljenici u Njemačkoj su ga željeli vidjeti na sceni prestižne stuttgartske „Porsche Arene“. Cijena Mišinog honorara nije bila bitna za bogate i uspješne organizatore vlasniek diskoteke Topas i restorana "Letzte instanze".

Legenda hrvatske glazbene scene stigala je u glavni grad njemačke pokrajine Baden Württemberg kako bi sudjelovao na koncertu hrvatskih zvijezda iz „Noći za pamćenje“: Jelene Rozge, Prljavog kazališta, klape Intrade. U Porsche Areni bilo je pravo glazbeno ludilo, atomsfera paklena a zvijezde dobro nabrijane. Iskru za „Noć pamćenja" zapalio tko bi drugi ako ne Mišo, za kojega je malo tko na početku koncerta vjerovao da ove večeri sa toliko godina i posljednjih trauma može biti u tako dobroj formi i publiku na trenutke baciti u trans, podsjećajući je na najbolje svoje glazbene dane dok je kao iz rukava tresao svoje poznate hitove : Ako me ostaviš, Još i danas teku suze jedne žene, Ostala si uvijek ista, Na tvojoj ruci prsten, i druge uspješnice . A nakon što je vidio koliki je pljesak pobrao , pa čak i simpatije mlade publike pridobio Mišo je opleo lekciju iz povijesti i politike.

Naprije je publike podsjetio kako navija za Hajduka, a da Dinamo nosi u srcu, a onda se prisjetio kako ima 4 milijuna Hrvata koji se više nikada u budućnosti neće međusobno tući.

- Napala nas je Srbija, napala nas Bosna, napada nas Slovenija, a kad vide da smo zajedno neće nas u budućnosti napadati nitko. Moj sin je u Hrvatskoj sa 16 godian pokopan sa tri odlikovanja. Komunisti koji danas vladaju u Lijepoj našoj takvi su kao da su došli iz Čilea i priznaju samo sebe a ne narod. Ja priznam samo narod i nikoga više drugoga - poručio je na početku svojega govora Mišo, okomivši se i na premijera Zorana Milanovića, kojemu je zamjerio puno toga.

Na kraju ne bi mu dao ni da vozi moje staro auto- škatulju, a ne da se tamo vozaju u skupim limuzinama dok narod skapava od gladi i kopa po kantama za smeće. Ali ne bojmo se jer ima nas kao što sam na početku rekao 4 milijona, a kad popizdimo onda djeluje kao da nas ima 40 milijuna - poručio je euforično svojim obožavaljima Mišo, koji je cijeli koncert proplakao.

Kako je u više navrata kazao nije mogao suzdržati suze kada je vidio koliko ga hrvatska dijaspora nije zaboravila i kako mladi koji su rođeni u Njemačkoj svi napamet znaju njegove hitove iz sedamdesetih. Sretna je uz Mišu bila i njegova supruga Lidija koja ga je od pozornice do garderobe pratila u stopu i držala za ruku kao da su friško zaljubljeni.

A uz Mišu ove večeri ugođaj Dalmacije Hrvatima u Stuttgartu donijela je Jelena Rozga i klapa Intrade, čije je tenor Tomislav Bralić u više navrata goste pozivao i podsjećao na dalmatinske ljepote. A kad su tek na scenu došli "Prljavci" bilo je pravo glazbeno ludilo do kasno u noć.

Lipa Jele Rozga nažalost ni ove večeri među Hrvatima u Njemačkoj nije dočekala svojega prinza dijaspore o kome već dugo sanja. Kako nam je kazala, od vjenčanja nema ništa, jer onog pravog nema na vidiku. Tko zna što je to? A gledali su je i divili joj se kako lijepo izgleda ove večeri i neki manekeni koji su nazočili "Noći za pamćenje", pa je Jele i zbog njih malo štedjela glas i pogled bacala nastranu. Neki kažu i zbog toga se malo koristila play backom.

Tekst i foto: Zoran Paškov
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 16:07