StoryEditorOCM
Showbizbrojimo sitno

Milu Horvat večeras ćemo gledati u novogodišnjem programu HRT-a: ‘Ma kakva trema, nisam je imala ni prije 20 godina! Komplimenti zbog izgleda? Ne zamaram se njima...‘

Piše Vinko Paić
31. prosinca 2022. - 09:00

- Recimo da je to bila sjajna ekipa koja je u većini radila i show ‘Zvijezde pjevaju‘ pa smo nekako samo nastavili u tom tonu i proveli još nekoliko dana ekstra snimanja družeći se svi zajedno i u tom novogodišnjem specijalu- govori Mila Horvat, jedna od glavnih zvijezda novogodišnjeg programa HTV-a. U večerašnjoj Silvestarskoj noći pjevat će i plesati, pridružit će joj se i Barbara Kolar, Iva Šulentić, Mirko Fodor, Duško Čurlić... Groznicu subotnje večeri morate otplesati od početka do kraja, zato, pripremite se! - poručuju s Prisavlja, a mi smo s atraktivnom sportskom novinarkom, koju smo nedavno gledali u showu ‘Zvijezde pjevaju‘ pretresli dojmove sa snimanja, ali i iz Katara gdje je do prije dva tjedna bodrila naše Vatrene.

Jeste li odmah pristali i je li vas iznenadio poziv s televizije s obzirom da već neko vrijeme niste zaposleni na Prisavlju?

Iskreno, sve se to dogodilo u hodu još dok sam aktivno sudjelovala u ‘Zvijezde pjevaju.‘ Manje više je jednak tim ljudi koji radi takve projekte pa su mi usput izložili ideju i uvjerili me. Kako je sve dio zabavnog programa, čak mi je bilo i sasvim prirodno i spontano produžiti još par dana boravak na televiziji i biti ponovno u glazbi s vrhunskim bendom, pjevanju, plesu, vođenju... Sve ono sto sam već radila i ranije. Pa eto da jednom i ja dočekam Novu godinu s kolegama na televiziji.

image

Mila Horvat

Marko Todorov/Cropix

Kako je bilo na snimanju? Jeste li imali tremu?

Ma kakva trema? Nisam nikad imala tremu, čak ni kad sam počinjala raditi prije 20 godina, a kamoli sad. Uvijek je to onaj pozitivan adrenalin. Snimanje je bilo zahtjevno, ali smo ga odradili maksimalno profesionalno već i u samom pristupu i pripremi. Meni je to bio prvi takav projekt, iako sam godinama radila projekte u Zabavnom programu na HRT-u i bilo mi je zaista zabavno i sjajno. Najvažnije je da je ekipa profesionalna i odlična i da sve protekne u jednom zdravom duhu, veselom raspoloženju i pozitivnoj energiji. A još kad na to dodate vrhunske glazbenike, plesače i goste to bude zaista jedno super iskustvo.

Hoćete li Novu godinu dočekati pred televizorom kao i većina Hrvata ili imate nešto drugo u planu?

Nikad ne planiram ništa za taj novogodišnji doček jer ne volim ništa što je isforsirano i nametnuto kao što su upravo ti dočeci. Kod mene je uvijek sve spontano. Stvar trenutka. Apsolutno su mi dočeci pred televizijom u pidžami s mojom ekipom znali biti kudikamo bolji nego neki fensi partyji.

Kako izgleda vaš idealni doček?

Uvijek s mojim odabranim ljudima koje volim. Uz dobru glazbu i to je sve.

image

Mila Horvat i Lara Antić Prskalo

HRT

Nedavno ste se vratili iz Katara gdje ste bodrili naše Vatrene. Kažite nam iz prve ruke vaše dojmove o Dohi, atmosferi na utakmicama...?

Sad mi se čini kao da je to bilo davno, a tek smo se prije dva tjedna vratili u Hrvatsku. A što reći kad jedna tako mala zemlja drugi put uzastopce na SP-u osvoji medalju. Neopisivo i nestvarno. Bilo je fantastično i neponovljivo. Doha mi je inače draga destinacija u kojoj živi i radi dosta mojih poznanika i prijatelja, pa se sve sjajno poklopilo.

Gdje god se pojavite dobivate same komplimente na račun izgleda? Godi li vam to?

Hvala, ali vjerovali ili ne, ja se tim dijelom uopće ne zamaram niti mi je to važno. Najvažnije mi je da se osjećam zdravo i dobro u svojoj koži, vođena onom poznatom: ‘Zdrav duh u zdravom tijelu!‘ A samo fizički izgled je potpuno površna i sekundarna pojava. Prava ljepota dolazi u kompletu i iznutra. Ako uspijete uspostaviti balans na mentalnoj razini i živite u skladu s onim sto jeste, onda ta ljepota dobiva potpuno drugu dimenziju i pravi značaj.

image

Mila Horvat

Emica Elvedji/Cropix

Kazali ste u jednom intervjuu kako ste sada u četrdesetima u najboljim godinama. Bojite li se starenja?

Zaista se osjećam najbolje dosad, a to proizlazi upravo iz tog balansa, ravnoteže koja dolazi s godinama, sa životnim iskustvom i zrelošću. Najvažnije životne lekcije naučila sam iz najtežih situacija i na tome sam zahvalna. Da nije bilo tako, danas ne bih bila to što jesam. Starenjem i fizičkim izgledom, kako sam već navela, uopće se ne opterećujem. Svake godine nose nešto svoje, dragocjeno i lijepo, a ja sam znatiželjan dječji, mladi duh koji voli otkrivati život i konstantno učiti i raditi na sebi. Život je prekratak da bismo se opterećivali površnim stvarima i robovali bilo čemu. Život treba (pro) živjeti, naučiti prihvatiti i dobro i loše i disati punim plućima koliko god je moguće. Veselim se stoga svim godinama koje su još preda mnom.

Zašto skrivate identitet svog dečka, za kojeg ste tek rekli da je menadžer iz Španjolske?

Ništa ja ne skrivam, samo smatram da privatan život treba ostati tamo gdje mu je mjesto, dakle, u privatnosti, daleko od javnosti. Mogu razumijeti da za javne osobne uvijek postoji pojačan interes o njihovim životima, ali meni je moj mir s mojom osobom i mojim ljudima najvažniji. To nema cijenu!

image

Mila Horvat

Biljana Gaurina/Cropix

Vidite li svoj život jednog dana u Španjolskoj?

Vidim svoj život bilo gdje. U gradu, na selu, inozemstvu, kod kuće... Potpuno je svejedno. Najvažnije je da imate pored sebe osobu koja vas razumije i prati, da imate zajedničku viziju života i budućnosti, a sve ostalo je stvar dogovora i trenutnih okolnosti.

Trenutno živite na relaciji London - Zagreb?

Tako je. Na toj i još ponekim relacijama, ovisno o poslovnom angažmanu.

Po čemu ćete sve pamtiti 2022. i što priželjkujete u 2023.?

2022. ću pamtiti po našoj bronci iz Katara i sjajnom povijesnom uspjehu Vatrenih. Apsolutno i po iskustvu iz showa ‘Zvijezde pjevaju‘ jer sam upoznala jedan za mene potpuno novi, drugačiji, divan svijet istinskih vrhunskih umjetnika kao i nove, posebne ljude koji su me obogatili i oplemenili za čitav život. To je nešto predragocjeno i neprocjenjivo. To se ne zaboravlja. U 2023. želim svima zdravlja. Onda i uvijek potreban mir i beskrajnu ljubav. Ona pokreće svijet i čini ga boljim i ljepšim mjestom za život. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 05:14