StoryEditorOCM
ShowbizAngela Kelly

Kralj Charles izbacio voljenu pomoćnicu kraljice Elizabete, pokvario joj planove i želi spriječiti njenu novu knjigu

Piše Klara Rožman/JL
3. srpnja 2023. - 07:00

Kralj Charles III. izbacio je iz dvora Angelu Kelly, omiljenu pomoćnicu svoje majke britanske kraljice Elizabete, pišu britanski mediji. Premda je Angela (koja je za kraljicu počela kao garderobijerka raditi još 1994.), vjerovala da će joj novi vladar dozvoliti da živi u kućici u Windsdor Home Parku, to se nije dogodilo, piše Jutarnji list.

Umjesto toga Charles je ženu koja je uživala apsolutno povjerenje njegove majke otpravio daleko od ‘oltara‘, pa sada živi gotovo 300 kilometara daleko, na imanju obitelji Windsdor u Peak Districtu u sjeverozapadnoj Engleskoj.

- Kralj je ovim potezom učinio sve kako bi Angelu Kelly spriječio u tome da napiše svoju treću knjigu na temelju bogatog iskustva što je stekla blisko surađujući s pokojnom kraljicom. Tema joj je trebala biti prilično benigna – Elizabetina ljubav prema korgijima koje je imala cijeli život – ali Charles je, očito, imao razloga za oprez.

Jer Angela je puno toga vidjela, čula i znala o dinamici odnosa unutar najpoznatije obitelji na svijetu. Za pisanje ove knjige navodno je već imala kraljičin blagoslov, koja joj se s time htjela zahvaliti za vjerno služenje Kruni i osigurati joj mirnu starost. Kralj joj je sada te planove pokvario - navode britanski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:54