StoryEditorOCM
ShowbizIZNIMNA ŽENA

Jeste vidjeli kako danas izgleda? Ovo je velika priča o prvoj velikoj ljubavi Gorana Ivaniševića

Piše Vanesa Tenžera
22. veljače 2024. - 17:34

Kad se spomene ime Daniele Gračan, mnogi se sjećaju njezina trijumfa 1989. godine kada je ponijela titulu Kraljice svijeta, čineći je zasada jedinom Hrvaticom koja je osvojila taj prestižni naslov. Međutim, život ove izvanredne žene mnogo je više od bezvremenske ljepote i glamura.

Nakon dugo vremena Daniela se pojavila u javnosti: fotografi su je snimili na riječkom Korzu.

image

Daniela Gračan snimljena ovog tjedna

Josip Čekada

 Iako je njezina ljepota i uspjeh na izboru za Kraljicu svijeta obilježila njezinu mladost, Daniela ističe da je važnije ono što je ta titula dala njoj kao osobi - samopouzdanje i odlučnost da slijedi svoje snove. Ona vjeruje da svaka žena ima svoju ljepotu i svoj put, te da je ključ uspjeha u vlastitom trudu i predanosti. 

image
Josip čekada

"Taj izbor ne treba stavljati na pijedestal, to je samo jedna epizoda koja mi se dogodila u mladosti, ali zauvijek pamtim što mi je dalo to natjecanje. Dalo mi je jednu sigurnost u sebe. Naučila sam da ako nešto stvarno želim moram se potruditi u životu. Kad sam bila mlada, prije tog izbora sudjelovala sam na još jednom izboru ljepote gdje sam zapravo jako loše prošla i bila iznimno nesigurna osoba. Nakon tog izbora 1989. sve se promijenilo." - rekla je Daniela jednom prilikom za Gloriu

Od misice do profesorice  

Daniela je rođena i odrasla u Hrvatskoj, u mirnom okruženju Lovrana. Nakon osnovne škole, upisala je srednju ekonomsku školu u Opatiji, koja je bila prvi korak u njezinom putu ka znanju. Nakon toga, odlučila se na sveučilišni dodiplomski studij Ekonomike turizma i ugostiteljstva na prestižnom Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Danijela se nakon uspješne manekenske karijere okrenula znanosti u čemu briljira i predaje na fakultetu.

Uz posvećenost obitelji, Daniela je i predana profesorica na opatijskom Fakultetu za turistički i hotelski menadžment. Njezin rad s mladim ljudima ispunjava je zadovoljstvom, a strast prema znanosti i obrazovanju čini je inspiracijom za sve koji je poznaju. 

image
Josip Čekada

"Lijepo je biti među mladim ljudima. Lijep je to osjećaj kad im možeš prenijeti znanje i kad daješ sebe u posao koji je kreativan a i studente potičeš na interaktivno sudjelovanje u predavanjima u kojima se sve više povezuje znanost i struka." - istaknula je Daniela jednom prilikom za Gloriu

Idiličan obiteljski život 

Zanosna Riječanka, svojedobno je bila u vezi s umirovljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem. Zaljubili su se nakon njezinog osvajanja titule Kraljice Hrvatske i zbog njega je živjela u Monte Carlu. No njihova ljubav nije potrajala. Posljednjih godina je posvećena obitelji, a na društvenim događanjima rijetko se pojavljuje. "Sa suprugom Nenadom Gračanom, bivšim trenerom Hajduka, u braku je 24 godine, a imaju i tri kćeri. Svojedobno je ispričala da njihova najstarija kći Laura najviše nalikuje tati Nenadu i obožava sport, a najmlađa Alma, koja ide u srednju školu, sliči njoj. Srednja kći Ema je studentica stomatologije i bavi se modelingom. 

Inače, kći Alma ide u četvrti razred matematičke gimnazije, talijanska škola. Laura je upisala Pomorski fakultet dok Ema studira stomatologiju. Ponosna mama je otkrila da je najstarija mezimica već pri kraju fakulteta i da joj ‘baš dobro ide‘. ‘Problem‘ s Almom je, kazala je, taj je što je u svemu podjednako dobra. Svira gitaru, violinu, klavir, piše pjesme. ‘Ona je nekako drugačija, puno samostalnija i stabilnija od sestara‘, rekla je Daniela za Tportal

Kći Ema, krenula je majčinim stopama, a ne sumnjamo da će, sudeći po ljepoti koju je od majke naslijedila, kao model stići daleko. 

"Meni je jako drago što je moja majka i dalje tako lijepa i blista i drago mi je što me uspoređuju s njom. Meni je to stvarno kompliment kad mi kažu da nalikujem na mamu." - kazala je Danielina kći Ema za Story.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:11