StoryEditorOCM
ShowbizEMOTIVNIJA NEGO ŠTO SE VIDI

Jelena Rozga priznala u eteru: Kad god se spomene taj datum, meni krenu suze... Probudila sam se u groznici, s fibrom 40. Glumila sam da sam dobro

Piše Mozaik SD
28. srpnja 2022. - 11:12

Jelena Rozga je u velikom intervjuu za Radio Dalmaciju otkrila sve osjećaje s kojima se nosi otkad je obznanila da sprema spektakl u splitskoj Spaladium areni, prvi put je ispričala o traumatičnim danima koje je proživljavala prije i nakon njezinog prvog koncerta u splitskoj areni, ali i zbog čega je suradnici ponekad izbacuju iz studija.

Iduće godine, 11. veljače, Jelena će održati koncert u splitskoj areni, koju je prije više od desetljeća napunila do posljednjeg mjesta, postavši tako prva žena kojoj je to pošlo za rukom.

"Odlučila sam ovaj put napraviti spektakl. Ne mogu vam sad puno otkriti, ali bit će pravi show. Imam najbolji tim, najbolju rasvjetu, najbolje ozvučenje, bina će biti genijalna, bit će plesača, gudača…" - ispričala je na Radio Dalmaciji.

Svojim sugrađanima koncert će održati točno 12 godina nakon posljednjeg susreta u Spaladium areni.

"Nevjerojatno je da se poklopio isti datum. Ne mogu opisati koliko sam emotivna, kad god se spomene taj datum meni krenu suze...

Kad se dogodila moja prva arena, nitko nije vjerovao da ću ja to napraviti i da će se rasprodati..." - prisjeća se Rozga, a i brojni Splićani upravo taj koncert pamte kao jedan od najboljih ikada.

Jelena je sada otkrila i da se nekoliko dana uoči tog nastupa probudila u groznici, s temperaturom 40 te da je dobila silne vitamine kako bi uopće mogla izaći na pozornicu.

image


 

Joško Šupić/Cropix


"Glumila sam to jutro da sam dobro i nikome ništa nisam rekla, ni mami, ni tati, ni svojim najbližim prijateljima. Nije bilo šanse da otkažem, jer toliko sam to željela!

Oporavljala sam se još tjedan dana nakon koncerta, nisam se mogla dignuti iz kreveta koliko je moje tijelo bilo iscrpljeno. Ali ta lipota, ta večer, to je nešto najljepše na svijetu.

Kad mi ljudi oko mene kažu da se moram malo smiriti, otići na godišnji, ja im odgovorim: Vi ne razumijete, ja sam jednostavno najsretnija kad sam na bini, kad vidim publiku koja pjeva i koju činim sretnom...".

image
Robert Fajt/Cropix


Splitska publika ipak poseban je izazov.

"Nisam ja jedina koja ima najveću tremu kada pjeva u Splitu! I Nina ima, mislim da i Petar ima… U Splitu svi znaju pjevati, imaju dobro uho i čuju falši ton... A i doma je doma."

Posebna glazbena poslastica bit će njezine stare pjesme u akustičnoj verziji, koje u studiju "brusi" do savršenstva.

image

U zagrljaju Nine Badrić

Damir Krajač/Cropix

 

"Već dugo radim na tom albumu, i prije korone. Međutim, kad sam preslušavala u nekom trenutku sve sam bacila, nisam bila zadovoljna, i krenula iznova!

Sad je to ono što sam ja htjela čuti, mislim da moja publika zaslužuje taj nivo" - ocijenila je.

"Ja sama sebi najveći kritičar, mene doslovno izbacuju iz studija! Ili mi se producent ne javlja kad ga zovem!" - priznala je splitska pjevačica, te otkrila čime ih "izludi".

"I više puta dolazim u studio samo zbog jedne riječi.... Pa je promijenim."

image

Jelenina stijena: obitelj Huljić

Boris Kovačev/Cropix


Otkrila je i što je napravila nakon nastupa na splitskom Fusion festivalu u 4 sata ujutro.

"Došla sam doma oko 5.30, samo skinula štikle, obukla široku veštu i uzela psa. Šetala sam po kvartu kad se taman otvorila pekara. Samo sam rekla teti s vrata: dajte mi jedan burek sa sirom i jogurt! Pojela sam i otišla spavati sretna i zadovoljna...". 

image
Ante Čizmić/Cropix


Jelena živi "100 na sat" i ne krije da ima problema sa zdravljem.

"Prošli ponedjeljak sam bila tako sretna, jer sam u studiju napravila dobar posao! Došla sam doma, prošetala psića i došlo mi je malo loše.

Otišla sam kod doktora i pokazalo se da štitnjača luduje, pa promjena terapije… Svako malo imam problema s tom štitnjačom, jednostavno mi ne da mira. Doktor Punda mi je komentirao: Žilava ti je štitnjača, ne da se, žilava je kao i ti!" - uz osmijeh je ispričala pjevačica.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2023 03:12