StoryEditorOCM
Showbizsinglom ‘tebe voljeti’ ivana marić najavljuje solistički album

Ivana Marić u suzama priznala: U ‘Feminnemu’ nisam bila sretna

Piše PSD.
17. studenog 2008. - 20:28

Stalo mi je iznad svega da steknem publiku kojoj će se sviđati ono što radim. Dosad su mi prilazili autori koji su me doživljavali kao pjevačicu dancea, folka ili hard rocka, a ja nisam ni jedno od toga. Jasno mi je da je tako, jer dok sam bila dio skupine, nije bilo prostora da se istaknem

Ivanu Marić, poznatiju kao “odbjeglu” članicu ženske skupine “Feminnem”, uhvatili smo u trenutku dok su joj na oči dolazile suze. Ali, ne zbog nesretne ljubavi, kako bi čitatelji mogli zaključiti nakon što je u etere pušten njezin novi singl, tužna balada “Tebe voljeti”, već stoga što je upravo u tom trenutku sjekla kapulu pripremajući ručak.

- Zaljubljena sam sretno, pa pjesma “Tebe voljeti” nije posvećena mojoj sadašnjoj ljubavi, al’ mogla bi biti onim završenima. Iako se s njom ne mogu poistovjetiti, u nekim se stihovima balade svi možemo prepoznati - smatra Ivana.

Nakon što je prije godinu dana napustila ”Feminnemke”, s kojima je počela svoju karijeru kao jedna od najbolje plasiranih kandidata za “Hrvatskog idola”, 26-godišnja pjevačica priprema se za izlazak samostalnog albuma pod okriljem diskografske kuće Croatia Records. Već s prvim singlom jasno je da ćemo slušati jednu potpuno drugačiju Ivanu od one koju smo imali priliku upoznati dok je bila vokal vrckave ženske postave.

- Ovim singlom zapravo najavljujem promjene, nakon što sam posljednju godinu dana provela gradeći svoj osobni stil i tražeći se u glazbi. Iako će ostale pjesme biti nešto veselijih nota, balada je nagovještaj albuma u pop-rock stilu, a budući da u takvoj vrsti glazbe u Hrvatskoj nedostaje ženskih glasova, mislim da će biti prostora za mene - kaže pjevačica.

Iako se o njezinu glazbenom putu u posljednje vrijeme malo govorilo, pjevačica ne žali što je napustila “Feminnem”.

- Žao mi je samo što to nisam učinila prije. Nisam bila sretna s “Feminnemicama”, a da sam ostala, na koncu bi to štetilo i njima i meni. Nigdje mi se ne žuri, nije mi bitno kad će izaći album, već da steknem publiku kojoj će se sviđati ono što radim - objašnjava Ivana.

 Naime, kako kroz smijeh priča Ivana, dosad su joj obično prilazili autori koji su imali potpuno drugačiju viziju glazbe od one kakvu bi ona htjela pjevati.

- Dolazilo bi do nesporazuma, jer su me mnogi doživljavali kao pjevačicu dancea, folka ili hard rocka, a ja nisam ni jedno od toga. Jasno mi je da je tako, jer dok sam bila dio skupine, nije bilo prostora da se istaknem. Mnogi su ga jedva prepoznali, ali ovo je sada moj pravi glas - poručuje Ivana.

Neda Parmać: Želimo joj sreću

Budući da su i njezine bivše kolegice najavile izlazak novog albuma početkom iduće godine, zanimalo nas je shvaćaju li izlazak Ivanina debi albuma kao “prijetnju”. “Ivani smo davno poželjele sreću, a nikog zapravo ne doživljavamo kao konkurenciju. Kad bismo je i tražile, onda bi to bili ženski bendovi poput nas. Usredotočeni smo na sebe, a ne na druge - komentirala je Neda Parmać, članica skupine “Feminnem”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 21:52