StoryEditorOCM

Ivan Zak u Zadru otvara "Lampaše" i tvrdi: "To neće biti narodnjački klub"

Piše PSD.
19. travnja 2011. - 14:30
U bivšoj trgovini “Billa”, na Crvenim kućama u Zadru, u subotu, 23. travnja, otvara se novi noćni klub “Lampaši” u vlasništvu pjevača Ivana Volarića Zaka.


Klub istoga imena 32-godišnji Zak ima u rodnom Jastrebarskom i, ako je suditi po komentarima na internetu, široko je afirmiran kao “uzavrela folkoteka i omiljeni narodnjački klub nedaleko od Zagreba” u kojem mnogi još pamte nastup srpske folk zvijezde Mitra Mirića.

Na otvaranju zadarskoga kluba, uz domaćina Ivana Zaka, nastupit će Neda Ukraden i tamburaški sastav, a nakon toga slijede gostovanja Siniše Vuce, Zlatka Pejakovića, Gazda...

− Ne, mi nismo narodnjački klub! − uvjerava nas Ivan Zak dok u zadarskoj “Billi”, točnije, bivšem Sportskom centru, traju završne pripreme za otvaranje novog noćnoga kluba.

− Ne znam zbog čega me povezuju s narodnjačkim klubom. Držim da su to “patke” lokalne konkurencije − odgovara Zak, koji je prošle godine na Zadarfestu nastupio s pjesmom “Ako padnem”, a poznat je i po hitovima “Rulet”, “Svjedok”, “Dinamit” i “Dečko s Balkana”.

S Nedom Ukraden snimio je duet za pjesmu “Tetovaža”, koji će izvesti na otvaranju kluba dan uoči Uskrsa.

Zadar nije izabrao slučajno jer smatra da mu nedostaje klub kao što je “Lampaši”.

Iako je dosad u svojem klubu u Jastrebarskom u više navrata surađivao s Alenom Borbašem iz Osijeka, poznatim hrvatskim promotorom srpskog turbo-folka, Zak kaže da pjevači poput Jelene Karleuše sigurno neće biti na programu zadarskog “Lampaša”. To će, tvrdi, biti klub za sve generacije, a ne samo za one koji slušaju narodnjake.

IVICA NEVEŠĆANIN, foto: arhiv cropix

Nadzor i na parkiralištu

Klub će u početku raditi samo petkom i subotom, eventualno četvrtkom, od 21 do 4 sata. Zak očekuje da će prostor u bivšoj “Billi”, koji može primiti oko tisuću ljudi, biti popunjen već prve večeri.

− Objekt je pod jakim nadzorom, a držim posebno važnim istaknuti da će pod nadzorom biti i automobili gostiju na obližnjem parkiralištu − kaže Ivan Volarić, pozivajući Zadrane da u što većem broju dođu na otvaranje “Lampaša”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 00:56