StoryEditorOCM
Showbizmalo se zaletjela

I Mirna Berend se ‘ogrebala‘ o Štulićev mit, ali u jednome ipak nije u pravu: Ne, Johnny ipak pjevao uživo samo njoj

Piše mozaik sd
25. studenog 2023. - 19:25

Nakon što je teatrologinja i sveučilišna profesorica Snježana Banović objavila knjigu "Kronika sretnih trenutaka - Odlomci iz ludih osamdesetih" opet je oživio interes za pop kulturu osamdesetih godina prošlog stoljeća, pa tako i za njezine glavne aktere. Branimir Johnny Štulić, frontmen Azre i ikona Novog vala, jedan je od najspominjanijih u tom kontekstu, čemu je i sam doprinio, obrušivši se u svom javnom odgovoru na autoricu knjige s kojom je neko vrijeme bio i u ljubavnoj vezi. 

Štulića se sada "sjetila" poznata voditeljica, već neko vrijeme daleko od kamera i pozornica, Mirna Berend.

Pa je tako za 24sata ispričala kako Štulić prije 33 godine - pjevao samo za nju.

Odnosno za ondašnju Omladinsku televiziju: "Ne sjećam se ni kako se zvala emisija niti koje je godine točno bilo, mislim da je bila 1989. Znam samo da je urednik bio Milan Mitrović i da je rekao da nema šanse da mi Johnny Štulić dođe jer on nikome ne daje intervjue. No ja sam bila školska kolegica s Igorom Kelčecom, fotografom koji je Štuliću radio neke naslovnice albuma, bili su povezani jako i on mi je pomogao"... 

Bivši lider Azre u emisiji je premijerno izveo pjesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje", objavljenu kasnije na samostalnom albumu "Balegari ne vjeruju sreći". 

Naime, pričao je kako ima pjesama "za trostruki album, ali kad ga počne snimati, stvarat će još pa će biti i za šesterostruki". Nakon toga, Mirna ga je zamolila da uzme gitaru u ruke i nešto otpjeva.

"Baš me zanima je li Johnny nekome u emisiji, u studiju, uživo premijerno izveo pjesmu koju još nije ni snimio. Mislim da nije",  kaže popularna voditeljica, tada pod očitom tremom, dok danas sa simpatijama gleda na Štulića.

No, jednu stvar je ipak previdjela - Štuliću nikad nije bio problem zasvirati pred kamerama ili mikrofonima. Godinu ranije, to je učinio gostujući na ondašnjoj TV Zagreb, današnjem HRT-u. Ugostio ga je legendarni glazbeni kritičar Dražen Vrdoljak u svom "Zabavnom utorku", gdje je Štulić, također na akustičnoj gitari, odsvirao pjesmu "Lađa bez dna", objavljenu na dvostrukom albumu "Balkanska raspodija"...

Tako da priča o Johnnyju koji je "samo meni pjevao uživo u studiju" - ipak ne stoji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:52