StoryEditorOCM
ShowbizOSCAROVAC

Hollywoodski glumac Matthew McConaughey (53) čovjek je mnogih talenata. Sada je uradio nešto što je oduševilo sve

Piše SCENA SD
14. rujna 2023. - 12:04

Hollywoodski glumac Matthew McConaughey (53) uz glumu nalazi vrijeme i za još neke stvari. Za njega se može reći da je čovjek s mnogim talentima.

Na velikom platnu oskarovac dominira gotovo svakim žanrom, od drama poput "Dallas Buyers Club" do blesavih komedija marke "Tropic Thunder". A daleko od tvornice snova, dosta njih želi da se društveno predani Teksašanin više uključi u politiku. Ovaj tjedan je objavljena prva dječja knjiga zvijezde pod nazivom "Samo zato".

image

Matthew Mcconaughey i Camila Alves 

Frederic J. Brown/Afp

Koje ciljeve slijedi s knjigom, zvijezda je otkrila u intervjuu u radijskom programu "Morning Edition" Nacionalni javni radio (NPR). Uz pomoć svoje troje djece Levija (10), Vide (15) i Livingstona (13), on i njegova supruga Camila Alves (41) iz prve bi ruke iskusili pritisak očekivanja pod kojim sada odrastaju mnoga djeca i mladi.

Matthew želi skinuti taj pritisak s djece i uvjeriti ih da mogu odvojiti vrijeme za odrastanje. Osim toga, želi "pokazati sve kontradikcije koje svatko od nas nosi u sebi" - i da je to savršeno u redu. Slikovnica također sadrži kratke rime i mnemoničke rečenice koje su namijenjene poticanju djece da razgovaraju sa svojim roditeljima - dijalozi koje bi McConaughey volio vidjeti retrospektivno tijekom djetinjstva.

U vrijeme društvenih medija tim je važnije djeci dati moralni kompas i istovremeno ih emocionalno ojačati. Koliko god to ponekad bilo teško (čak i za odrasle), nitko ne bi trebao dopustiti da im negativni komentari pokvare dan. Stoga svoju kjigu ne vidi kao čistu dječju knjigu, već kao "razgovor između roditelja i djece - da se razumiju. Da biste razumjeli sebe. Razumjeti čovječanstvo."

Kako je došao na ideju za ovu knjigu otkrio je nekidan u Instagram objavi rekavši da mu je ideja došla u snu. "Ova mi je knjiga došla u snu. Bilo je kao u narodnoj pjesmi. Probudio sam se u 2:30 i samo otišao i napisao je. Pomislio sam da je u stilu Boba Dylana, što u jednu ruku i jest" rekao je McConaughey o knjizi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:15