StoryEditorOCM
ShowbizMILJENIK PUBLIKE

Gledate li 51-godišnjeg Splićanina Ivicu Višića u Masterchefu? ‘Trča je ka mladić od 20, stvarno je potega!‘, hvale ga. Briljirao je sinoć, o svom jelu kaže: Ovo je perverzija!

Piše Rebeka Pastuović
14. listopada 2022. - 08:31

Natjecatelje Masterchefa sinoć je u 16. epizodi čekao prvi timski izazov. Naime, 20 sudionika chefovi su podijelili u dvije skupine koje su se međusobno natjecale u gastroduelu.

- Trebate slušati jednu osobu koja odlučuje sve i morate vjerovati toj osobi koja god ona bila. Znate da je na kraju na vođi najveća odgovornost, poručio im je Melkior Bašić.

Chefovi Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior kao vođu plavog tima odabrali su Marka Kolaka, a mlada je Kaštelanka Ivana Ivić dobila vodstvo nad crvenim timom.

image
Nova TV Press

- Odlučili smo se za njih zato što vidimo u njima nešto što možda oni sami ne vide. To nešto, tu zvijer, želimo da se probudi i da je pokažete - obrazložio je chef Damir njihov izbor.

Marko Kolak za svoj je tim odabrao Loru Cepetić, Tihomira Krkleca, Luku Piasevolija, Maju Šabić, Mateu Alduk, Andreu Dević, Wannape PonyonMaju Jalšovec i Ivicu Višića.

Ivana je u svoj tim uključila Jelicu Boto, Nikolu Kotura, Lea JurešićaLuciju Kerečin, Luku MarinaMevliju Delić, Anitu Vuković, Eminu Bajrmović i Luciju Davidović.

Chefovi su trebali u 10 minuta odabrati glavnu namirnicu i sastaviti menu od tri slijeda. Za pripremu predjela imali su 20 minuta, za glavno jelo 60, a za desert 40 minuta. Također su trebali i imenovati svoja tri suchefa, od kojih je svaki bio odgovoran za po jedno jelo.

Markovi suchefovi bili su Lora, Luka Piasevoli i Tihomir, a Ivana se odlučila za Nikolu, Lea i Mevliju.

- Najviše me zabrinjavalo hoće li se menu koji sam osmislila i drugima svidjeti ili će Marko napraviti kompliciraniji menu pa će oni u startu biti bolji, poručila je Ivana, koja je za glavnu namirnicu odabrala juneći file.

Markovom timu tako je za glavnu namirnicu pripao teleći file, s čim nije bio zadovoljan.

image
Nova TV Press


- Vidi se da je nabrijan, sav se zacrvenio, kao da ide na UFC Fight. Neka, to nam treba, našalila se Maja sa svojim chefom.

Tijekom dinamične pripreme su se natjecatelji pri zvuku trube s galerije spuštali na radne jedinice, dok su se oni koji su prethodno sudjelovali u pripremi jela vraćali natrag na galeriju, odakle su mogli savjetovati svoje kolege. Chefovi su nadgledali čitavi postupak.

- Malo su mi smetali ti komentari s galerije i dobacivanje, mada znam da je to sve u žaru borbe, da svi žele dati svoj doprinos, rekla je Mevlija svoje dojam.

Dva su Dalmatinca iz plavog tima, Zadranin Luka Piasevoli i Splićanin Ivica Višić, odlično ovladali pripremom glavnog jela.

- Svaka čast Ivici, trča je ko mladić od 20 godina, stvarno je potegnija na početku, pohvalio je Zadranin Luka Piasevoli splitskog favorita među gledateljima.

- Pripreman jelo da dočeka Wannapu, onda će vam ona očistit radnu jedinicu - otkrio je 51-godišnji Ivica svoju taktiku i nastavio:

- Chefe, ako ćete probat, dobit ćete žlicu, i ja ću van dat da probate - predložio je formalno Ivica chefu Marku.

- Ma ne da san zadovoljan, ovo je perverzija, ovo je vrhunski posa! - rekao je Ivica kada je došlo vrijeme da se vrati na galeriju.

image
Nova TV Press


- Predjelo nije ispalo onako kako sam ga zamislila, ali sve su komponente bile tu, ocijenila je Ivana predjelo koje je pripremio njezin tim kada je jelo predala žiriu na kušanje.

U plavom timu došlo je kaosa s krumpirom.

- Nije dobro, rekla je Wannape, kada je jedan od tri krumpira pukao, a dodatan problem stvarale su joj teškoće u komunikaciji s chefom Markom koji engleskim ne barata vrlo dobro. Pripremu krumpira kasnije je preuzeo Piasevoli i glavno jelo bilo je uspješno dovršeno.

- Tražim sito, ali ga ne nalazim, trebam ići po novo, uzimam krivo, uzimam dva za svaki slučaj...podijelio je svoj problem s kuhinjskom opremom i Splićanin Luka Marin iz crvenog tima.

image
Nova TV Press


Priprema posljednjeg slijeda, deserta, bila je napeta, a svaki tim susreo se sa svojim setom mini poteškoća. Chef Marko Lori je po pitanju deserta ‘dao mašti na volju‘ te nije bio u potpunosti upoznat sa svim komponentama. Upravo zbog toga, na ocjenjivanju nije znao predstaviti desert pred žirijem. 

- Chefe ne možeš se dovest u tu situaciju. Da ne znaš jelo koje se nalazi na tvom meniju. Ipak si ti chef - upozorio ga je Stjepan.

Nakon što je kušanje jela završilo, došlo je vrijeme za ocjenu zadatka. Damir je primijetio kako su chefovi Marko i Ivana svoje timove vodili na sasvim različite načine.

- Ivana je bila tiša, ali s dobrom egzekucijom, a dodao je i kako je njezina energija hranila tim do samog kraja.

- U nekoliko situacija tvoja komunikacija nije bila primjerena chefu, rekao je potom chef Damir Marku, koji je pametno odabrao svoj tim i vrhunski iskoristio njegov kapacitet.

Došlo je vrijeme da chefovi napokon ocijene jela. Desert crvenog tima osvojio je jedan bod, jer iako je bio slađi, tim ga je kremom ublažio i izbalansirao njegov okus.

image
Nova TV Press

- Ne znan kojin čudon su dobili bod, mislija san da in je zagorija desert - ali su se nekako izvukli, prokomentirao je Luka Piasevoli iz konkurentnog tima.

Plavi tim ipak je osvojio je bod za glavno jelo, kojeg je žiri proglasio "najboljim jelom te večeri". Najveće pohvale primio je upravni referent Piasevoli, koji je bio odgovoran za glavnu komponentu jela - teleći file.

Pobjedu je na kraju nakon ocjenjivanja predjela odnio plavi tim vodeći crveni sa 2:1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 05:41