StoryEditorOCM
ShowbizIVAN DORIAN MOLNAR

Glasove Hrvata na ovogodišnjem Eurosongu prezentirat će ‘splitski zet‘: Supruga Ana najveća mi je podrška, s njom ću se konzultirati i što ću obući!‘

Piše Vinko Paić
13. svibnja 2021. - 17:28

Nakon što su posljednjih nekoliko godina glasove hrvatskih gledatelja na Eurosongu čitale dame (Uršula Tolj, Nevena Rendeli, Monika Lelas, Martina Validžić...) sad je red došao i na jednog muškarca - Ivana Doriana Molnara.

Rođeni Riječanin karijeru na HRT-u započeo je u emisiji "Dobro, jutro Hrvatska" koju je jedno vrijeme i vodio, kao i podnevni Dnevnik, da bi se kasnije prebacio u sportsku redakciju.

Za ponovni izlet u zabavne vode "kriva" je šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj, čija je ideja bila da upravo Ivan Dorian ove godine u finalu Eurosonga iduće subote pred milijunskim auditorijem kaže kako su glasali Hrvati.

- Htjela je da ja budem taj i eto, moram joj se zahvaliti, kao i cijeloj Eurosong ekipi HRT-a. Uršula je moja sugrađanka, riječka veza je proradila, ne znam što drugo reći, smije se mladi voditelj.

image
Ivana Doriana za ovogodišnjeg prezentera hrvatskih glasova na Eurosongu odabrala je Uršula Tolj
Ivana Nobilo/Cropix

- Imam tremu, ovo mi je prvi put da prezentiram hrvatske glasove na Eurosongu i moram reći da je to velika čast. Poznata imena HRT-a su godinama to radila, Eurosong je spektakl i zaista je lijepo biti dio toga. 

Pitamo ga i ima li neke posebne rituale prije javljanja uživo.

- Pa s obzirom da sad već neko vrijeme radim studijske emisije, primjerice Ligu prvaka i U-21 Euro, a imam iskustva u javljanjima uživo nekoliko godina, nemam. Jednostavno se koncentriram na ono što trebam reći. Najvažnije je da misli ne vrludaju. 

Iako će njegovo javljanje, kao i ona ostalih prezentera trajati jako kratko, pripreme su već počele, a glavna proba Ivana na HRT-u očekuje idućeg petka te još jedna tijekom subote. Pitanje svih pitanja je i što će odjenuti? Hoće li to biti odijelo ili će se ipak odlučiti za neku ležerniju varijantu?

- To je pitanje najteže! Barem za mene! Tu se još moram konzultirati sa suprugom, urednicom, stilisticom... Neka odgovorne žene kažu što je najbolje!

image
Ivan Dorian prati Eurosong od odmalena, a najdraži naši predstavnici su mu djevojke iz grupe E.N.I.
Privatan Album

Uz našu predstavnicu Albinu i njezinu pjesmu "Tick Tock", Ivanu se sviđa i pjesma predstavnika Engleske.

- Baš mi je onako za neki klub, kad se oni otvore i ova crna vremena prođu. A što se favorita tiče, loš sam prognozer. Pratio sam Eurosong prije, bilo je sjajnih pobjednika i odličnih hrvatskih pjesama. Osobno i lokalpatriotski moram reći da mi je najdraža grupa E.N.I s pjesmom "Probudi me" iz Dublina 1997. Stara škola, puno je već prošlo, sjećam se pjesme kao dijete i evo baš sam je sad opet poslušao na Internetu. Pozdrav curama s kojima sam imao i zadovoljstvo raditi jednu radijsku emisiju na Radio Rijeci, gdje smo imali i live koncert, kaže Ivan Dorian.

Njegova supruga Ana, rodom je iz Splita, i novinarka je na Hrvatskom radiju.

- Ona je moja najveća podrška, sretna je sa svakim mojim angažmanom i sve zajedno pratimo. Uvijek će dati prave savjete i biti tu. Splitska familija će vjerujem, posebno pratiti ovaj Eurosong. Poseban pozdrav mojoj punici Elviri!, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 15:32