StoryEditorOCM
Showbizpjevač kod knjaza

Dino Jelusić otkrio: ‘Sanja Doležal nije htjela pričati sa mnom nakon što sam joj se zagledao u dekolte...‘

Piše JL
7. studenog 2023. - 06:43

Mladi glazbenik svjetskoga glasa za sobom ima niz podviga - od pobjede na dječjoj Euroviziji i nastupa diljem svijeta do pjevanja sa slavnim bendom White Snake, no Dino Jelusić još se nije našao u situaciji da na jedan dan bude - starac. To iskustvo doživio je u novoj epizodi HRT-ova zabavno-poučnog serijala Knjazalište u kojoj ga je Robert Knjaz odveo u zagrebački Dom Sveta Ana gdje je isprobao pelene i kolica, otkrio tajne života u domu, a čak ga je na odmjeravanje snaga izazvao i jedan od korisnika doma, prenosi Jutarnji list.

Ipak, prije nego što se upustio u jednodnevnu avanturu, Knjaz je Dina pitao što zapravo misli o starijim ljudima:

- Ima super starih ljudi, a ima i malo manje super starih ljudi. Sjećam se iz srednjoškolskih dana situacija u tramvaju - uđu, tjeraju, neki te i lupe štapom. Nisam nikada sjedio u tramvaju jer sam se bojao starih ljudi, ali došao sam ovdje pobijediti strah, priznao je Dino.

"Pubertet počinje u 90. godini"

Odmah po dolasku u Dom Sveta Ana Dinu se susreo s odborom za doček i dobio prve instrukcije o starosti. Korisnici doma Mirjana, Margareta i Ivan otkrili su mu da je tajna u tomu da se pod stare dane ne stane sa životom, jer tek onda čovjek ima vremena baviti se onim što ima u sebi, a da nije ni zao da to ima.

- Pubertet počinje u devedesetoj, evo ja ga čekam, pa kako bog da, šali se 76-godišnji Ivan.

Za 83-godišnju Mirjanu najveći je problem što glava rad,  a tijelo propada.

- Čak i Sabor gledam, i izdržim to, dodaje Mirjana.

Dino je, pak, priznao da se u zadnje vrijeme osjeća starije nego dosad:

- Toliko sam napravio i prošao da mi se čini da imam treći život, kaže Dino.

A to ni ne čudi, s obzirom na to se glazbenom i nastupima počeo baviti već s pet godina.

‘Moja soba je otprilike ove veličine‘

Nakon upoznavanja s ekipom iz doma, Dino se zaputio da svoje sobe za taj dan:

- Pa i moja soba je otprilike ove veličine. Još uvijek nemam svoj stan, otkrio je Dino.

Knjaz ga je utješio rekavši mu da je pravi Hrvat, jer prema nekim podacima Hrvati žive s roditeljima do četrdesete.

- Po zidovima imam gitare, imam klavijature, radni stol s kompjuterom, monitorom i mikrofonom. Sve je mini, ali funkcionira, opisao je Dino.

Knjaz je, pak, dodao, da to nije loš aranžman - ima sve oprano, skuhano... Knjaz bi s roditeljima živio do devedesete.

- Pa ne znam baš, meni sad već nekako gori pod nogama, odgovorio je Dino.

Dino u pelenama nakon trideset godina

Pošto se Dino udomaćio u svojoj domskoj sobi, došlo je vrijeme i za ‘makeover‘. Za početak, isprobao je pelene:

- Pelene na gaće da obučem ili na golo, bilo je prvo Dinino pitanje.

Nakon pelena, u kojima će provesti čitav dan, Dino je dobio i naočale, da ih bolje vidi, zatim ogrtač protiv zlog propuha, mekanu pidžamu i tople šlape, te za kraj srebrenu patinu za sijedu kosu, a potom ga je njegovateljica opremila i ‘mercedesom‘ - guralicom za sigurniji hod.

Dino i dekolte Sanje Doležal

Šećući Domom Sveta Ana uz svoju ‘mercedes‘ hodalicu Dino je zavirio u sobe drugih stanara, a u jednoj od njih dočekala ga je fotografija koja ga je podsjetila na jednu neugodnu situaciju iz mladosti.

S 12 godina gostovao je, naime, u šou Sanje Doležal kada je nastala fotografija na kojoj se čini da Dino gleda Sanji Doležal u dekolte. Fotografija je obišla svijet, a u svojim emisijama prikazali su je čak Jay Leno i David Latterman.

- Sanja čak nije htjela razgovarati sa mnom kad sam je nazvao da se ispričam. Poslije smo se sreli, bili smo u žiriju za Doru 2017. godine, i meni je bilo nelagodno, pravio sam se da grickam neke bademe. Ona je rekla "Pa Dinek, koliko je prošlo od onog događaja?", ja rekoh da je prošlo 13-14 godina, a ona kaže "Pa vrijeme je za neki remake!", pa smo napravili novu fotografiju, prisjeća se Dino.

Dodao je da je zapravo gledao u Sanjine kartice s pitanjima:

- Nama su rekli će onaj tko najbolje odgovori na pitanje dobiti 100 kuna, istaknuo je Dino, ali nakon opaske gospođe Mirjane da je išao gledati dekolte za 100 kuna, priznao je da bi bacio pogled i za nula kuna.

Sportski izazov za Dina

Tijekom jednodnevnog boravka u domu za starije Dino Jelušić je bio i na ručku, gdje ga je njegovateljica nahranila juhicom, sudjelovao je na radionici keramike, bio na probi zbora, i sve je išlo glatko dok na vanjskom vježbalištu nije naišao na gospodina Zvonimira koji je odlučio "umrijeti zdrav":

- Ovo je uteg od šest kila, i idemo 5 puta po 30 čučnjeva napraviti, izazvao je Zvonimir Dinu.

No, u petoj seriji Dino je zapeo:

- Ajde Dino, zamisli da pjevaš u ritmu muzike za ples, zafrkavao ga je Zvonimir.

‘Nemojte se bojati starosti‘

Stigao je Dino i prirediti mali koncert za stanare Doma Sveta Ana, na pozornicu su doletjela i dva grudnjaka, na što je Dino rekao da mu se to još nije dogodilo, a priznao je da mu je najteže bilo odraditi petu seriju čučnjeva s utegom. Najzabavnije mu je bilo, pak, sjesti u kolica i voziti se, a Knjaza je posebno zanimalo kako su mu sjele pelene:

- Pelene dobro upijaju, ali ne možeš se ‘počohati‘, to zaboravi. I sve je nekako balonasto, priznao je Dino.

Na stanare doma Dino je ostavio sjajan dojam, zaključili su da je pošten i karakteran, a poželjeli su mu da se oženi i da ima barem četvero djece.

- Bilo je fenomenalno. Nemojte se bojati starosti jer to je isto jedna era života, a ovi ljudi su dokaz da se može jako lijepo i kvalitetno stariti, poručio je na kraju Knjazališta Dino Jelusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:15