StoryEditorOCM
ShowbizPonesen emocijama

Bojan Mušćet, novinar i glazbenik koji je s Dujmićem svirao u bendu ‘Ljubimci žena‘: On je jedini istinski genij hrvatske glazbe

4. kolovoza 2020. - 16:34

O odlasku Rajka Dujmića progovorio je i njegov kolega, novinar i glazbenik Bojan Mušćet.

- Kao i svi ostali, šokiran sam i tužan zbog vijesti da je umro Rajko Dujmić za kojega držim da je jedini istinski genij hrvatske glazbe, skladatelj koji je mogao u hipu odsvirati hit, evergreen, bilo što… Priznajem da nisam sreo osobu koja ima tako istančan sluh i koja može glazbene ideje uobličiti u trenutku tako da šire radost, kao što je on sam širio.

Sretan sam što mi je Rajko bio prijatelj i što smo neko vrijeme zajedno proveli u bendu "Ljubimci žena", nedugo nakon prvog raspada "Novih fosila". Radio sam u to doba s njim i na jedinom mu pravom solo albumu i svakodnevno se uvjeravao u neograničenu širinu njegova glazbenoga genija, ali i širinu njegova osmijeha, njegova prijateljstva koje je vječno.

Surađivao sam i s "Novim fosilima", ali i s mnogim drugima kojima je Rajko darovao svoje autorstvo. O da, Rajko je hrvatski Mozart, esencijalni skladatelj čije pjesme se ne gube u prošlosti, ne nestaju u internetskim bespućima i nisu jednokratna kulisa.

Rajko je mogao skladati bilo što, na bilo koji način, ponesen unutarnjim osjećajima koji su ga vodili i pritom je uvijek stvarao dojmljive pjesme, od vjerskih napjeva do klasičnog rocka. Za sobom ostavlja dobra stara vremena, ali i nadalje će njegove pjesme biti dio svih nas. Nažalost, to što ga više nema, gubitak je koji me čini iznimno tužnim jer otišao je predivan prijatelj - rekao nam je Mušćet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 05:30