Scena Kultura

ATRAKTIVNO I POMOĆI ĆE

Jeremy Irons, De Niro i ekipa 'sletjet' će u supetarsko ljetno kino zahvaljujući neumornoj Bračanki

ATRAKTIVNO I POMOĆI ĆE

U četvrtak, 10. kolovoza, s početkom u 21.30 sati u Ljetnom kinu Supetar otvorit će se humanitarna izložba "Premiere" autorice Marijane Marinović.

Četvrta samostalna izložba ove talentirane i neumorne Bračanke održava se na večeri otvorenja 3. Brač Film Festivala u sklopu Supetarskog lita, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split.

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza, a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academiji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima.

Rođena Splićanka bračkih korijena i sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, ovaj put izlaže crno-bijele portrete velikih zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore, Nicole Kidman i drugi) .

Riječ je o njezinoj četvrtoj samostalnoj izložbi: prva je bila "Osmijesi.bez riječi" 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila "Gradovi-bjegovi" s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom "New York: četiri godišnja doba. I nešto crvene".

Naslovnica Kultura