StoryEditor
GlazbaGlazbena poslastica

Mladoga pijanista Tomislava Damjanovića, čiji su nastupi na Supetarskome litu već klasika, oduševljena publika nekoliko puta vraćala na poklon

Piše Ivica Radić
24. kolovoza 2020. - 13:25
Tomislav Damjanović redovito nastupa u programu klasike Supetarskog lita  IVICA RADIĆ

Na radost i zadovoljstvo brojnih ljubitelja ozbiljne glazbe sjajni i nadareni Supetranin Tomislav Damjanović održao je u župnoj crkvi Navještenja Marijina u Supetru svoj pijanistički koncert.

Na programu su bila djela Clauda Debussija, Ludwiga van Beethovena i Roberta Schumanna. Bila je to prava glazbena poslastica na ovogodišnjem 36. Supetarskom litu. Publika je njegov nastup nagradila dugotrajnim pljeskom pa je nakon završetka službenog dijela trebao više puta izlaziti pred publiku koja je željela pozdraviti tog mladog virtuoza za klavirom i zahvaliti mu na glazbenim užicima. Njegovi nastupi redoviti su dio programa klasike na Supetarskome litu.

Tomislav Damjanović je nagrađivani pijanist čija karijera stalno napreduje, a trenutno je student postdiplomskog studija klavira na njemačkoj instituciji Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi priznatog ruskog profesora Grigoryija Gruzmana. Zapažen nastup ostvario je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (2014.) kad je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom i pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija izveo Treći klavirski koncert Sergeja Prokofjeva. Za taj nastup dobio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2015. stipendist je Zaklade "Dino Škrapić" iz Rovinja, koja svake godine financira jednog mladog i nadarenog pijanista.

Uz svoje redovito školovanje, usavršava se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga kao što su Arbo Valdma, Vladimir Mlinarić, Konstantin Bogino, Sergio de Simone, Kemal Gekić, Đorđe Stanetti, Milana Černjavska i Natalia Troull. I. RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 14:46