Scena Kultura

zvjezdani tim

'Zvizdan' u 'Kinoteci': premijerna turneja u Split dovela ekipu domaćeg filmskog hita

zvjezdani tim
Nakon Rijeke, Zadra i Knina, (pret)premijerna turneja "Zvizdana" dovela je redatelja Dalibora Matanića, producenticu Ankicu Jurić Tilić i ekipu filma ove nedjelje i do Splita, konkretno "Kinoteke".

S obzirom na to da je gotovo pola glumačkog ansambla iz grada pod Marjanom (Goran Marković, Nives Ivanković, Trpimir Jurkić, Stipe Radoja, Slavko Sobin, Mijo Jurišić), ova stanica je od posebne važnosti na turneji "Zvizdana".

- Ja sam se priključio turneji tek od Knina, a ovi moji već lutaju danima kao rock bend. Ono što sam čekao, sad se dogodilo u Kninu, a to je izjava jedne gospođe koja je samo rekla "Hvala što ste nam donijeli kino u grad". Kina više očito ne postoje po manjim mjestima i to nam je bila glavna baza, dakle da ne idemo samo u Zagreb, nego i da svi osjete da su bitni. Zato smo krenuli od Rijeke, pa Zadar, Knin, Split, Osijek, sve prije Zagreba. Super je što smo se skoro svi okupili u Splitu. Glumci su jako uzbuđeni. Ovo je prvi put da Gorana vidim nervoznog - ispričao nam je Matanić netom uoči splitske premijere "Zvizdana" u "Kinoteci".

Pitamo Markovića je li istina što Matanić govori - da je nervozan pred domaćom splitskom publikom.

- Ma on to laže da me učini nervoznim jer vidi da nisam (smijeh). Ne znam, možda malo i jesam. Ne zato jer me strah da će ljudi loše reagirati, već bih volio im se film svidi - priznao nam je Marković kojemu je lijepo na turneji, kao i njegovoj kolegici Tihani Lazović.

- Odlično nam je, osjećamo se kao rock zvijezde, dobro možda ne baš kao rock zvijezde, ali tako nekako. Zabavljamo se, idemo od grada do grada, slikavamo se, uživamo. Isto kao da imaš predstavu, samo što ne moraš ništa igrati. Dođemo, pozdravimo publiku i naklonimo joj se - kaže nam Lazović.

U Splitu se ekipa "Zvizdana" naklonila publici u kojoj su viđeni Arijana Čulina, Goran Golovko, Bruna Bebić, Zlatko Gall, Maja Munivrana, Predrag Lucić, Dara Vukić, Feđa Klarić. A da su okupljeni bili oduševljeni odgledanim, zorno je demonstrirao buran pljesak upućen ekipi u trajanju od više minuta.

Film će ostati na repertoaru "Kinoteke" u ovu srijedu, četvrtak, petak i subotu, 24. rujna kreće njegova redovna hrvatska distribucija, uključujući multiplekse, a u Splitu i kino "Karaman" od 1. listopada.

MARKO NJEGIĆ
PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX
Naslovnica Kultura