Scena Gastro

U SLAST!

Antonija Blaće se pohvalila prvim božićnim kolačićima koji su joj super uspjeli, a mi otkrivamo recept za 'Raspucance', koji su pravi hit za stolom

U SLAST!

Za kolačićima slatkog izgleda i naziva "Raspucanci" kao da su ovih blagdana svi posebno poludjeli. Našli su se na planiranom blagdanskom repertoaru u brojnim domovima, a njima je svoje goste odlučila častiti i RTL-ova voditeljica Antonija Blaće.

Antonija se tako na Instagramu pohvalila kako je, kao "teški antitalent za kolače", uspjela napraviti svoje prve "Raspucance". Za rezultat je, očekivano, pobrala komplimente, ali i otkrića brojnih pratiteljica da su upravo ove hit keksiće radile jučer, sinoć ili ih rade "upravo sad".

Kako je riječ o slastici koja zaista nije komplicirana za izradu i pečenje, evo recepta, pa i vi guštajte u svojim "Raspucancima".

POTREBNI SASTOJCI:

 2 jaja

100 g šećera

 1 žlica limunovog soka

 1 žlica arome vanilije

 1 žlica ruma

100 g tamne čokolade

  80 g mliječne čokolade

  80 g masla

100 g badema

200 g oštrog brašna

malo soli

žličica sode bikarbone

šećer u prahu

 

POSTUPAK:

Umutite jaja, pa u njih dodajte šećer, limunov sok, aromu vanilije i rum, te sve dobro promiješajte.

Na pari rastopite mliječnu i tamnu čokoladu te maslac, dodajte nasjeckane bademe.

Dodajte ih prvoj smjesi i dobro izmiksajte.

U oštro brašno dodajte malo soli i sodu bikarbonu, promiješajte, pa to dodajte u prethodno izmiješanu smjesu, neprekidno miješajući. Dobit ćete prilično gustu i ljepljivu smjesu.

Stavite je u posudu s poklopcem i spremite u hladnjak minimalno na tri sata.

Oblikujte male kuglice među dlanovima i uvaljajte ih u šećer u prahu, te ih slažite u posudu za pečenje. Ostavite razmak među njima, jer će u pečenju nabubriti. 

Peći 15 minuta na 180 stupnjeva.

Naslovnica Gastro