StoryEditorOCM
Promo arhivSOLARNA ENERGIJA

Neovisna, ekonomična i održiva opskrba energijom za dom i tvrtku

Piše PROMO
27. studenog 2019. - 11:48

Izračunajte solarni potencijal vašeg krova uz RWE solarni kalkulator

Zbog geografskog položaja i broja sunčanih sati godišnje Hrvatska u odnosu na druge europske zemlje ima veliki potencijal u iskorištavanju sunčeve energije. To je prvi među velikim energetskim tvrtkama prepoznao RWE te se u segmentu projektiranja i izgradnje solarnih elektrana pozicionirao kao tržišni lider i to za sve kategorije kupaca – i kućanstva i tvrtke.

RWE kućanstvima nudi projekte izgradnje solarnih elektrana po principu “ključ u ruke”, s kompletnom dokumentacijom i optimalnim rješenjem za ugradnju te s uključenim financiranjem i višegodišnjom otplatom. RWE je također prvi omogućio zainteresiranim građanima da sami besplatno izračunaju solarni potencijal krovova svojih kuća za ugradnju solarne elektrane putem „RWE solarnog kalkulatora“ na web stranici www.solarne-elektrane.hr.  Nakon upisa lokacije nekretnine i potrošnje električne energije na godišnjoj razini, zainteresirani mogu izračunati okvirnu snagu elektrane potrebnu za proizvodnju navedene količine struje te minimalnu površinu krova potrebnu za instalaciju elektrane, kao i period povrata investicije.

RWE Solar vodeća je, pak, tvrtka u Hrvatskoj za projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana po principu ključ u ruke za poslovne kupce te klijentima pomaže prilikom financiranja gradnje ili ishođenja bespovratnih sredstava. Stručnjaci RWE Solara dosad su projektirali, instalirali i u redovan pogon pustili više od 20 MWp sunčanih elektrana u Hrvatskoj i regiji.

U ponudi RWE Solara su dva inovativna modela ulaganja u sunčane elektrane. Model ključ u ruke PLUS uz projektiranje, dobavu, montažu i puštanje u redovan pogon, uključuje i financiranje, osiguranje i održavanje u petogodišnjem razdoblju. Model ESCO kod kojeg klijenti tijekom desetogodišnjeg razdoblja otplaćuju sunčanu elektranu isključivo kroz potrošnju električne energije te preuzimaju vlasništvo bez bilo kakvih dodatnih troškova.

 

Prednosti ulaganja u solarnu elektranu na obiteljskom krovu
  • Do 75% manji trošak električne energije
  • Od 6 do 8 godina vrijeme povrata investicije
  • Bar 7 puta veći prinos od klasične štednje u banci
  • 25 godina jamstvenog roka i 10 godina osiguranja
  • Realizacija projekta unutar 90 dana, sama montaža traje do dva radna dana
  • Naši energetski savjetnici rješavaju kompletnu dokumentaciju i savjetuju oko odabira optimalnog rješenja za svaki pojedini krov
  • Povećanje vrijednosti nekretnine
Direktan doprinos zaštiti okoliša i smanjenju emisija ugljičnog dioksida

Solarne elektrane su u potpunosti ekološki prihvatljive, ne zagađuju okoliš i proizvode struju od obnovljivih izvora energije, tj. sunčeve svjetlosti.

Sigurno ulaganje i povrat uloženog
Budući da je potencijal korištenja solarne energije u cijeloj Hrvatskoj izuzetno velik, ulaganje u solarnu elektranu u Hrvatskoj postala je održiva i sigurna investicija s vrlo niskim rizikom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:33