PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Tajna pripreme vrhunskih tradicionalnih jela jednostavna je, a nema veze s pomnim praćenjem recepta, vrhunski kuhari su nam je otkrili Za petak 13. kažu da je, onako, škakljiv datum. Da ne kažemo nešto više. No, onima koji su se jučer ujutro zatekli u ŠKMER-u bio je: a) pun posla b) ukusan c) ugodan d) zanimljiv. Zanimljiv utoliko što smo imali priliku iz velike kuhinje ŠKMER-a putovati kroz prostor i vrijeme. Prostor je Dalmacija, a vrijeme - zadnjih stotinjak, dvjestotinjak godina. Mirisi i okusi bili su naši prijevoznici, a vozači vrsni chefovi, šefovi kuhinja ... Piše Vlado Ozretić
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Preslatka je, premalo je slatka, previše se jaja osjete... Sigurni ste da znate napraviti idealnu verziju ove dalmatinske poslastice? Dobro istucite 6 cijelih jaja sa 6 žlica šećera, malo više od pola litre mlijeka, dodajte 1 naribanu limunovu koru, žlicu maraskina ili ruma i vanilin-šećer. Napose u lončiću dobro zažutite 14 kocaka šećera i vrućim oblijte oblik za rožatu i onda smjesu izlijte u oblik. U drugom loncu uzavrite toliko vode da bude iznad polovice oblika, ovaj stavite na lonac s vodom i kuhajte 3/4 sata na pari, a onda pecite još 1/4 sata u pećnici ... Piše NATIVE STUDIO SD
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Kada cila kuća zavonja po njemu... Simbol je zimske spize, kripan, a o ‘nuspojavama‘ se može knjiga napisati - evo kako ga savršeno spremiti Kuhajte u 3 l vode 1 kg suhe svinjetine ili kost od pršuta. Kad se dopola skuha, dodajte 50 dag očišćena, oprana fažola i zajedno kuhajte 2 sata dok ne postane prilično mekano. Dodajte lagani zapržak od 3 žlice masti, malo naribane kapule, papra i malo pešta od 6 dag narezane suhe slanine, nasjeckana češnjaka i malo peršina. Na kraju ukuhajte još 25 dag tjestenine. Kad se skuha dignite s vatre, pustite da malo počine i ... Piše NATIVE STUDIO SD
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Peka je u nas pojam dobre spize ali i dobrog društva, no što mislite znate li pripremiti meso na ovaj specifičan način?
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO U restoranima uvijek komentirate kako je ‘sigurno iz kesice‘, no jeste li je ikad sami spremili? Evo vam prilike!
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Pustite sladoled, ova slastica koju sami možete napraviti vratit će vas u djetinjstvo, imamo savršeni recept za nju
PREMIUM Život okusi koje pamtimo U Dalmaciji je ona simbol dobrog ‘obida‘, no jeste li znali s kojim trikom možete popraviti ‘toć‘ ako vam nije ispao kako ste željeli
PREMIUM Život okusi koje pamtimo Na slavljima uvijek komentirate okus i pripremu ovog tradicionalnog jela? Doznajte napokon jedan od najispravnijih recepata njegove pripreme
PREMIUM Život okusi koje pamtimo Mirišljavi, ukusni, jednostavni, predivni... Ove dalmatinske slastice idealne za ‘uz kavu‘ može spremiti svatko, zašto ne biste i vi?
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Svatko je voli jesti, ali rijetko kada začini i sastojci budu pogođeni po vašem guštu... Napravite je zato sami, a evo i kako
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Petkom riba! Ovako spremljen brudet zavoljet će i oni koji ga dosad nisu jeli, recept je jednostavan i šteta je ne pokušati
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Na vjenčanjima za ovom poslasticom sigurno prvo posegnete, mi vam donosimo recept kako bi u njoj uživali i kod kuće
PREMIUM Život OKUSI KOJE PAMTIMO Ove makarone jednako će obožavati staro i mlado, pogledajte recept i provjerite je li ih teško pripremiti