
Teletina/janjetina ispod peke
Operite 1 kg telećih prsa, dobro ih ocijedite, potom natarite solju. U veliku zdjelu narežite 1 kapulu na četiri dijela, potom narežite mrkve i raznog sezonskog povrća (ljeti 2 balancane, 2-3 tikvice srednje veličine, 2 paprike, 2 rajčice, a zimi 1/2 kg kiselog kupusa ili 1/2 kg bijelog glavatog kupusa) i 8 krumpira srednje veličine.
Sve skupa posolite, popaprite, stavite 1 žličicu crvene slatke paprike, dobro izmiješajte i stavite u okruglu posudu koja dođe ispod peke, dodajte pripravljeno meso, zalijte s 1/2 dl ulja, 1/2 dl maslinova ulja i dodajte žlicu svinjske masti. Vatru založite, pustite da se razgori, očistite ognjište, stavite na njega posudu s mesom i krumpirima, pokrijte ugrijanom pekom, na nju nabacite žeravicu i pecite 1,5 sati.
Potom lagano podignite peku, provjerite kako je pečeno, meso preokrenite i sve skupa zalijte sokom iz peke, ponovno pokrijte pekom i pecite još 30 do 45 minuta, ovisno o jačini žara. Ovako spremljeno meso ispod peke je sočno i mekano.
„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."