Trogirski rafioli
Zamijesite tijesto od 11/2 kg brašna, 22 dag svinjske masti, 30 dag šećera, 10 žumanaca, malo soli, 5 vanilin-šećera, naribane limunove i narančine kore, soka od 1 naranče i po potrebi vode toliko da se tijesto spoji. Tijesto izradite, srednje tvrdo i glatko, ostavite pola sata, tanko razvaljajte, oblikujte čašom i punite nadjevom.
Nadjev: 1 kg badema (30 dag izbijeljenih, 70 dag poprženih) sameljite, dodajte 1 kg šećera, 6 vanilin-šećera, 1 cijelo jaje, naribanu limunovu i narančinu koru, 10 dag rastopljenog maslaca, sok od 2 naranče, 5 dag ribane čokolade, 1 dl ruma i tvrdo tučenog bjelanca koliko smjesa popije.
Sve dobro izmiješajte. Na svaki krug stavite punu žlicu nadjeva, tijesto poklopite, a krajeve namažite bjelancem da se bolje spoje....