StoryEditorOCM
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Pustite sladoled, ova slastica koju sami možete napraviti vratit će vas u djetinjstvo, imamo savršeni recept za nju

Piše NATIVE STUDIO SD
26. listopada 2020. - 12:21

Paradižot

U lončiću tucite 4 žumanca s 4 žlice sitnog šećera. Napose uzavrite 1 žlicu šećera sa 1/2 l mlijeka i napravite tvrd snijeg od 4 bjelanca.

Snijeg žlicom stavljajte u kipuće mlijeko da malo prokuha, vadite i slažite u obliku velikih žličnjaka u dublju zdjelu, u koju prije poredajte nekoliko komada petit beurre keksa, poškropljenih maraskinom ili prošekom i dodajte malo naribane limunove kore.

Kad ste žličnjake prokuhali i stavili u zdjelu, dolijevajte polako kipuće mlijeko u tučena jaja sa šećerom, ali pomno da se žumanca ne zgrušaju.

Ovo miješajte na laganoj vatri, još bolje na pari, dok ne postane gusto kao krema i izlijte u sredinu zdjele. Po ukusu možete još odozgo posuti ribanom čokoladom. Osobito je dobar za ljetnih dana, kad ga ostavite u hladnjaku....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 15:30