Paradižot
U lončiću tucite 4 žumanca s 4 žlice sitnog šećera. Napose uzavrite 1 žlicu šećera sa 1/2 l mlijeka i napravite tvrd snijeg od 4 bjelanca.
Snijeg žlicom stavljajte u kipuće mlijeko da malo prokuha, vadite i slažite u obliku velikih žličnjaka u dublju zdjelu, u koju prije poredajte nekoliko komada petit beurre keksa, poškropljenih maraskinom ili prošekom i dodajte malo naribane limunove kore.
Kad ste žličnjake prokuhali i stavili u zdjelu, dolijevajte polako kipuće mlijeko u tučena jaja sa šećerom, ali pomno da se žumanca ne zgrušaju.
Ovo miješajte na laganoj vatri, još bolje na pari, dok ne postane gusto kao krema i izlijte u sredinu zdjele. Po ukusu možete još odozgo posuti ribanom čokoladom. Osobito je dobar za ljetnih dana, kad ga ostavite u hladnjaku....