ŠPORKI MAKARULI
Razrežite sočnu govedinu na komadiće, najbolje je uzeti komad od vrata. Za 50 dag govedine ugrijte 12 dag masti i zažutite sitno nasjeckanu kapulu. U ovome dobro užutite meso, neprestano miješajući dok ne ponestane soka. Rastopite žlicu koncentrata od rajčica i meso dalje u tome pirjajte, na posve laganoj vatri otprilike 4 sata, dok ne postane sočno i mekano, a sok gust. Da meso ne ostane bez soka, dodajite pomalo vode ili juhe.
Ovim fino raskuhanim mesom polijte makarule ili njoke od krumpira, a može biti bilo koja druga tjestenina. Makarule skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i kuhajte poklopljene. Dobro ocijedite i polijte po sredini i odozgo ovim sokom i mesom. Poslužite s ribanim sirom.
„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj ...