StoryEditor
Životokusi koje pamtimo

Mirišljavi, ukusni, jednostavni, predivni... Ove dalmatinske slastice idealne za ‘uz kavu‘ može spremiti svatko, zašto ne biste i vi?

Piše Native studio SD
15. listopada 2020. - 10:35
 Nikola Vilić/Cropix

Pandoleti (recept 1)

Prosijte na dasci za miješanje 30 dag brašna i pola praška za pecivo, dodajte 15 dag sitnog šećera, 6 dag krupno narezanih badema, 3 jaja, naribane limunove kore, 5 dag grožđica i žlicu masti.

Zamijesite tijesto, razdijelite na 4 dijela, svaki razvaljajte kao prst debeo u dužini škrovade. Složite jedan uz drugi i pecite na jakoj vatri. Odmah vruće režite oštrim nožem na kose kriške.

Sastojci:

  • 30 dag brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 15 dag sitnog šećera
  • 6 dag badema, 3 jaja
  • 1 limun
  • 5 dag grožđica
  • 1 žlica masti

Pandoleti (recept 2)

Tucite na pari u kotliću za snijeg 6 cijelih jaja sa 37 dag šećera u prahu. Dignite s vatre prije nego što postane dobro pjenasto i tucite dalje dok se ne ohladi. Potom lagano dodajte malo-pomalo 75 dag prosijana brašna, 13 dag cijelih neoguljenih malo poprženih badema, malo soli, 6 dag grožđica, a možete dodati i žlicu kumina (kim).

Sve dobro izmiješajte, stavite u škrovadu u obliku štruce i pecite 3/4 do 1 sat. Dok je toplo, režite na kriške.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 37 dag šećera u prahu
  • 75 dag brašna
  • 13 dag badema
  • sol
  • 6 dag grožđica
  • 1 žličica kumina

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. listopad 2020 15:21