
Dalmatinska pašticada
Dobro operite 75 dag goveđeg buta, ocijedite i nabodite s par klinčića, 4 češnja duguljasto narezana češnjaka i suhom slaninom. Tako pripravljeno meso neka odleži cijelu noć u kvasini. Za 75 dag mesa priredite 75 dag nasjeckane kapule, obilatu žlicu masti (10 dag), komadić selenova korijena, također sitno narezana, malo soli, papra i naribana oraščića.
Sve hladno stavite s mesom u posudu i dobro pržite sa svih strana dok meso ne ostane bez soka. Potom zalijte s pola čaše prošeka u kojem rastopite žličicu koncentrata od rajčica, a umjesto prošeka možete staviti crno vino s 2 kocke šećera. Povremeno dolijevajte juhom ili vodom i kuhajte pokriveno na tihoj vatri 3-4 sata.
Kad bude gotovo, meso razrežite na kriške i opet složite u protisnut umak te kuhajte još pola sata. Ako umak nije gust i taman (mora biti tamnosmeđ), popržite na malo masti žličicu mrvica vrlo sitno prosijanih i zažutite žličicu koncentrata od rajčica te dodajte mesu malo prije nego što je gotovo. Poslužite uz domaće makarone ili njoke.
„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."