StoryEditorOCM
HrvatskaREFORMA

Divjak najavljuje cjelodnevnu nastavu do 2027. godine, a nastavnici će u školama morati boraviti od 9 do 16 sati; Ministarstvo: Hrvatska ima najkraću školsku godinu i najmanji broj sati obvezne nastave u Europi

Piše Ana Franić
15. studenog 2019. - 12:11
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola "Rukovođenje i promjene u osnovnoj skoli", održanom početkom tjedna u Vodicama

Štrajku prosvjetnih radnika ne nazire se kraj, a od današnjeg dana neće biti plaćeni dani provedeni u štrajku. Međutim, to nije i jedina novost koja im se sprema. 

U Vodicama je početkom tjedna održan trodnevni Stručni skup ravnatelja osnovnih škola na temu "Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi" na kojem je sudjelovala i Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Skupu se u javnosti nije pridalo previše pažnje, pa je tako nekako ispod radara prošla i najava kako će podizanje koeficijenata za plaće treba pratiti i reorganizacija složenosti poslova učitelja u smjeru da učitelj bude u školi od 9 do 16 sati.

Naime, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu, Hrvatska ima značajno najmanji broj sati obvezne nastave u Europi sukladno Eurydice izvješću.

 

 

- Cjelodne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:13