Novosti Hrvatska

Odlične vijesti iz Amerike

Marin Rončević: Milini novi nalazi su dobri! Bude li sve po planu, za mjesec dana će joj presaditi koštanu srž

Odlične vijesti iz Amerike

Početak srpnja biti će za malu Milu Rončević "dan D“. Za tada je, naime, u Dječjoj bolnici u Philadelphiji planirano presađivanje koštane srži.

Ako, naravno, sve bude u redu, i ako se njezino stanje u ovih mjesec dana ne zakomplicira.

Posljednji nalazi su, potvrdio je novinarima Milin otac Marin Rončević, dobri i bude optimizam. Sada malu Riječanku čeka pripremni ciklus i - ako on prođe u redu – liječnici će početkom srpnja moći započeti proces presađivanja koštane srži od nesrodnog donora.

Nakon toga slijedi šest mjeseci oporavka, a onda, početkom 2020. godine, i Milin povratak u Hrvatsku.

Mila Rončević dvogodišnja je djevojčica koja je prije dva mjeseca ujedinila Hrvatsku. Boluje od akutne megakariocitne leukemije za čije je liječenje u humanitarnoj akciji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna. Dvostruko više nego je roditeljima bilo potrebno da pokriju troškove liječenja u jednoj od najboljih dječjih bolnica na svijetu.

Ostatak novca – uključujući onaj koji su dobili od prodaje svoje kuće u Rijeci - obitelj je odlučila iskoristiti kako bi pomogla ostalim roditeljima djece koja boluju od teških bolesti. Marin Rončević najavio je i osnutak posebnog Fonda u kojemu bi se prikupljala sredstva za liječenje teško oboljelih mališana.

I pritom zatražio od države da se odrekne 5 lipa od trošarine za svaku litru goriva.

 

Naslovnica Hrvatska