StoryEditor
HrvatskaOdlične vijesti iz Amerike

Marin Rončević: Milini novi nalazi su dobri! Bude li sve po planu, za mjesec dana će joj presaditi koštanu srž

Piše Marina Karlović-Sabolić
2. lipnja 2019. - 10:50

Početak srpnja biti će za malu Milu Rončević "dan D“. Za tada je, naime, u Dječjoj bolnici u Philadelphiji planirano presađivanje koštane srži.

Ako, naravno, sve bude u redu, i ako se njezino stanje u ovih mjesec dana ne zakomplicira.

Posljednji nalazi su, potvrdio je novinarima Milin otac Marin Rončević, dobri i bude optimizam. Sada malu Riječanku čeka pripremni ciklus i - ako on prođe u redu – liječnici će početkom srpnja moći započeti proces presađivanja koštane srži od nesrodnog donora.

Nakon toga slijedi šest mjeseci oporavka, a onda, početkom 2020. godine, i Milin povratak u Hrvatsku.

Mila Rončević dvogodišnja je djevojčica koja je prije dva mjeseca ujedinila Hrvatsku. Boluje od akutne megakariocitne leukemije za čije je liječenje u humanitarnoj akciji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna. Dvostruko više nego je roditeljima bilo potrebno da pokriju troškove liječenja u jednoj od najboljih dječjih bolnica na svijetu.

Ostatak novca – uključujući onaj koji su dobili od prodaje svoje kuće u Rijeci - obitelj je odlučila iskoristiti kako bi pomogla ostalim roditeljima djece koja boluju od teških bolesti. Marin Rončević najavio je i osnutak posebnog Fonda u kojemu bi se prikupljala sredstva za liječenje teško oboljelih mališana.

I pritom zatražio od države da se odrekne 5 lipa od trošarine za svaku litru goriva.

 

#MILA RONČEVIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 11:25