Novosti Hrvatska

Težak život

Horvatinčić se oglasio nakon oslobađajuće presude: Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tegobe zbog ove nesreće

Težak život

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro. Nedugo nakon presude Horvatinčić se obratio medijima ispred suda, prenosi N1.

"Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju.

Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti'', kazao je Horvatinčić koji nije htio dugo odgovarati na pitanja već je poručio: ''Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima''.

Podsjetimo, sutkinja je danas u obrazloženju presude, među ostalim, navela:

"Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka - nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je', kazala je sutkinja Maja Šupe.

Naslovnica Hrvatska