ŽivotTajanstveni događaj

Želite ulaznicu za kraljevsko vjenčanje? U Splitu se sprema jedan sasvim poseban party za novopečene bračne parove i one koji će to tek postati, evo o čemu je riječ

Piše Tanja Šimundić Bendić
12. svibanj 2018. - 10:01

Dok Meghan Markle i princ Harry 19. svibnja na kraljevskom vjenčanju budu krunili svoju romantičnu ljubav, iz Splita će ih putem prijenosa uživo na velikom displeju pratiti i nekoliko novopečenih ili uskoro "pečenih" domaćih bračnih parova. Svoju su ulaznicu za svečani podmarjanski party dobili od britanskog veleposlanstva u Zagrebu, koji je kraljevski ceremonijal iz Windsora naumio proslaviti na nesvakidašnji način. Odlučili su, naime, organizirati podmarjanski party s brojnim uzvanicima, na kojem će svoje mjesto naći i nekoliko bračnih parova.

No ne i običnih parova, samo onih koji su brak sklopili tijekom 2018. godine ili do njezina kraja imaju ugovoren termin za vjenčanje. Caka u cijeloj ovoj priči je u tome što mjesta za ljubavni party pod Marjanom još ima. Stoga, novopečeni mladenci, ili uskoro mladenci, pažljivo poslušajte što poručuju iz britanskog veleposlanstva.

– Idući tjedan Britanija slavi ljubav dvoje mladih ljudi, ceremonijal koji ćemo i mi u britanskom veleposlanstvu također obilježiti prigodnim slavljem. A kako je tema ljubav, tako smo i mi odlučili pozvati nekoliko zaljubljenih parova. Dakle, mjesta još ima, čekamo vas. Najbrži koji nam se do utorka jave na FB britanskog veleposlanstva čeka pozivnica za splitski party. Tu će se pridružiti ostalim parovima. Uživajmo i nazdravimo ljubav – veli Snježana Vukić medijska savjetnica iz Veleposlanstva Velike Britanije.

Na party su, osim mladenaca, pozvane i brojne poznate osobe iz svih sfera društvenog života. Tijekom dvosatnog druženja pratit će ceremonijal vjenčanja Meghan i princa Harryja, a usput uživati i u nizu dalmatinskih probranih specijaliteta. Iako je običaj na kraljevskim manifestacijama pojavljivati se u točno određenom dress codeu, ovaj put on će biti ipak malo ležerniji. Dakle, šešir, cvijet u kosi, frak ili neku supersvečanu odjeću nije potrebno nositi. No s pozivnicom ipak stiže i mali naputak.

– Poželjan je poslovni, elegantni look, ipak je to jedno svečano druženje, ali opet na dalmatinski, ležerniji način. Split smo odabrali namjerno, naprosto smo htjeli događanje organizirati izvan Zagreba u kojem se događa glavnina društvenih događanja.

A Split kao drugi grad Hrvatske, grad sa svojim silnim ljepotama, to svakako zaslužuje. I zato je odluka pala, Dalmacija je bila naš odabir za party kojim slavimo veliki britanski događaj – veli Snježana Vukić.

Iako nam ne otkriva imena uzvanika, doznajemo kako će se na listi pozvanih naći ljudi iz gospodarstva, biznisa, političari, sportaši, društvenjaci. A s njima i mladi parovi, za koje, ponavljamo, mjesta još ima. Uz praćenje prijenosa uživo s BBC-ja, goste će dočekati i interni zabavni program. Za sada se otkiva kako će u njemu biti nekoliko gostiju, među ostalima i djeca iz zbora jedne splitske osnovne škole.

– U britanskom veleposlanstvu u Zagrebu itekako su svjesni činjenice kako, osim Zagreba, postoje i drugi dijelovi zemlje, dijelovi s kojima silno želimo komunicirati. Upravo zato naš veleposlanik obilazi hrvatske lokalitete, upoznaje se s ljudima, ima direktne razgovore na terenu, stječe nove spoznaje o ovoj zemlji. Pritom otvara i brojna pitanja, sagledava potencijale koji se nude, a sve kako bi otvorio prostor za suradnju na brojnim poljima. Nedavno je bio i u Splitu, pa odluku o organiziranju partyja u ovom prekrasnom gradu nije bilo teško donijeti – doznajemo iz britanskog veleposlanstva.


Kako se prijaviti?
Potrebno je otići na FB stranicu britanskog veleposlanstva u Zagrebu. Zatim u inbox poslati imena i prezimena bračnih novopečenih partnera ili onih s namjerom vjenčavanja tijekom 2018. godine. Uz to priložite i datum vjenčanja te mail adresu. Prijave se zaprimaju do utorka navečer.


Humanitarna akcija
Meghan Markle i princ Harry su od gostiju s vjenčanja zatražili da svoje darove radije usmjere u pravcu odabranih udruga. Ta je gesta navela i ljude iz britanskog veleposlanstva da na splitskom partyju organiziraju humanitarnu akciju. Gosti će tako moći donirati sredstva splitskim udrugama MoST i Lastavice, po konzistenciji rada inače slične udrugama koje je britanski, uskoro vjenčani par odabrao u svojoj humanitarnoj akciji.

 

#SPLIT#PRINC HARRY#MEGHAN MARKLE#KRALJEVSKO VJENČANJE#TAJNI PARTY#BRAčNI PAROVI