StoryEditorOCM
ŽivotGastronomske ćakule

Za prste polizat': ovako vam to izgleda kada je poznati šibenski fotograf i arheolog ujedno i vrstan kuhar<br />

Piše Ojdana Koharević
26. rujna 2016. - 14:02

Dobro me slušajte, za dobru pašticadu triba izvrsna juneća ruža, dvi tri glav'ce češnjaka, svinjske masti, papra soli, mrkve, barem dvi-tri kapule, selen, prošek, konšerva i suve šljive. E tako se kuva prava šibenska pašticada, sa suvin šljivama. Kad ste sve to nabavili, meso se izriže na teke deblje fete, špikuje panceton i češnjakon, stavi u kvasinu kako mi kažemo "u pac" i pusti neka odstoji priko noći. Sutradan se meso poprži lagano na masti, doda kapula, selen, mrkva, prošek, a kad se lipo zarumenilo i uvatilo onu koricu, dolije se vode s konšervon i pusti na lagano da se kuva najmanje dvi ure...

Ako ste pomislili kako ste kojim slučajem zašli u neki gastronomski prilog, odmah ćemo vas razuvjeriti; još uvijek ste u TV prilogu "Reflektor", ovi okusi i mirisi izme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:22