StoryEditorOCM
ŽivotKUHAR u restoranu hotela ‘Damiani’ u Dućama

Špiro Pavlić: U kuhinji nema "odoka"!

Piše PSD.
24. rujna 2013. - 10:39
Glazba ili ugostiteljstvo? Truba ili štednjak? Što izabrati, kojoj se ljubavi prikloniti, posebice ako ti obje idu majstorski? Špiro Pavlić odlučio se za kuharstvo. I pritom naumio biti jedan od najboljih, ulagati u sebe, širiti znanje, pa i onda kada mu se zbog takvog nauma okolina prilično čudi. Primjerice, kada je kao još mladi kuhar, ali već dokazani majstor, prepoznat kod svjetskih VIP-ovaca, gostiju glasovite dubrovačke “Nautike”, odlučio veliki iznos iz cjelogodišnje zarade uložiti u specijalistički tečaj slastičarstva u jednom francuskom restoranu. Privukla ga je činjenica da je vlasnik objekta osvajač glasovite Michelinove zvjezdice, vrha u gastrosvijetu. Od takvog je stručnjaka Špiro želio učiti, iz prve ruke, direktno u kuhinji, pa se odvažio na odlazak i mjesec dana se brusi...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:26