StoryEditor
ŽivotNakon bure

Rijetka pojava na nebu iznad Zadra: spektakularni prizor nestao je gotovo brže nego što se pojavio, a naš ga je fotograf uspio zabilježiti u punom sjaju

Piše J. V.
25. veljače 2019. - 20:23

Čini se da je Dalmatince bura dobro ispleskala, raspuhala i umrtvila kad značajnije reakcije od građana Zadra danas nismo imali. To, ili je konačno era NLO-ova i ostalih čudnih svemirskih pojava pala u zaborav zajedno s teorijama zavjere "s nebesa".

Jer u prošlosti su ljudi znali ono što je danas lebdjelo nad Puntamikom itekako nazivati svemirskim brodićima, itekako se od pojave uplašiti i na svakakve ju načine iščitavati. Ali preživjela se najjača bura u stoljeću, tko nam što može, vjerojatno su zaključili Zadrani.

Iznad Puntamike naš je fotograf Jure Mišković "ubrao", zatim i poslikao, kako se kaže u narodu, rijetki lentikularni oblak. Onaj u obliku leće ili badema, kako kažu neke internetske stranice, a i zdrave oči podupiru, koji se pojavljuje kada se vjetar velike brzine kreće oko velikog objekta na zemlji poput planine.

Slijedi često nakon oluja i turbulencija, u smiraj, kao danas. Viđaju se vrlo rijetko, možda i zato što u tim dragocjenim trenucima kad se pojave, nestaju neobično brzo... A stvarno izgledaju spektakularno.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 02:46