StoryEditor
Životnema više straha

Ovaj izum je ultimativna zaštita protiv krađe bicikla: Poželio sam mu raznijeti jaja!

Piše K.J.
21. listopada 2016. - 15:02
preuzmi

Vozite li bicikl evo nešto što ćete poželjeti kupiti odmah.

Naime izumljen je lokot za bicikl koji kada ga se na silu pokušata otpilati ili razbiti, pogađa lopova sprejem u glavu što ga tjera na povraćanje, piše The Guardian.

'Bilo nam je dosta lopova', govori Daniel Idzkowski iz San Francisca, jedan od izumitelja lokota SkunkLocka. 

'Kap koja je prelila čašu bilo je kada smo otišli s prijateljem, koji je imao skupi električni bicikl na večeru te je bicikl ostavio pred restoranom, a kada smo izašli, više ga nije bilo', priča on. 

Danielov prijatelj koristio je dva lokota od kojih je svaki koštao 120 dolara te ga je to užasno uzrujalo pa se zapitao kako je moguće da je lopov ukrao bicikl i pored toga.

'Za tu cijenu lokot mu je trebao raznijeti jaja', bijesno govori izumitelj. 

'Najveći je problem što ljudi ne znaju da su njihovi preskupi lokoti bezvrijedni', kaže on. 

'S pravim alatom lopov može otključati bilo koji lokot za manje od minute. Dakle za prijateljev bicikl mu je trebalo točno 50 sekunda, 25 sekunda za svaki.'

Nakon svega toga Daniel je sa Yves Perrenoud izumio lokot u obliku slova u, koji sadrži plinove pa kada ga netko pokuša razbiti na silu plin ide direktno u tom smjeru. 

'Udah plina, koji jakom brzinom eruptira iz lokota tjera lopova na povraćanje i onemogućava mu disanje. Slično je pepper spreju', pojašnjava Daniel.

 

Izumitelji su to na sebi testirali na udaljenosti od 60 centimetara i kažu kako je bilo poprilično gadno.

Daniel govori da su plinovi provjereni i legalni te ne mogu naštetiti zdravlju lopova osim prvotnog učinka što tjera na povraćanje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:11