StoryEditorOCM
Životspektakl u vatikanu

Nekoliko tisuća cirkuskih umjetnika oduševilo Benedikta XVI.: Nastavite širiti radost

Piše PSD.
1. prosinca 2012. - 16:42
Papa Benedikt XVI. u subotu je u Vatikanu primio nekoliko tisuća cirkuskih umjetnika te ih je potaknuo da nastave širiti radost i zadivljenost među svojom publikom, dajući joj priliku da se razveseli i oraspoloži, unatoč svim poteškoćama koje donosi njihovo zanimanje.

"Raznovrsnošću vaših profesija i originalnošću predstava koje priređujete vi točno znate na koji način zadiviti i iznenaditi, oduševiti publiku, ponuditi im priliku da se razvesele i oraspolože", rekao je Papa cirkuskim umjetnicima koje je primio u velikoj dvorani Pavla XI. u Vatikanu.

Benedikt je pohvalno govorio o vrijednostima koje su dio tradicije cirkuskih umjetnika, poput ljubavi koju gaje za obitelj, nježnosti kojom se odnose prema djeci, pozornosti koju posvećuju hendikepiranima, brizi koju upućuju bolesnima i starijim osobama.
"U vašim se krugovima očuvao dijalog među generacijama, smisao za prijateljstvo i zajedništvo", rekao je Papa, istaknuvši kako su odlike posla kojim se bave "požrtvovnost, odgovornost, odvažnost i velikodušnost".

Potaknuo je cirkuske umjetnike da kroz svoj rad nastave mladim generacijama pružati nadu te da ih potiču u suočavanju sa životnim poteškoćama, s iskušenjima, zatvaranjem u sebe i s pesimizmom.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 18:13