StoryEditor
Životzaboravite ih

Imate li više od 40 godina, u trgovini prestanite posezati za ovim pićima! Iako se možda na prvu čine kao zdrava opcija, ona to ipak nisu

Piše PSD
18. listopada 2021. - 20:03

Iako možda u svojoj mladosti niste morali obraćati pažnju na broj kalorija u pićima koja unosti, to se s ulaskom u četrdesete mijenja. Mijenja se i vaš stav prema pićima općenito, a mamurluci postaju teži no što su bili ranije. Ipak, nije problem samo u alkoholnim pićima jer postoji i čitav niz drugih pića koja nisu dobra za vaš organizam. Portal Eat This sastavio je listu pića koja ne smijete konzumirati često nakon što jednom prijeđete četrdesetu godinu života.

Kokosova voda s okusom

Obična kokosova voda sjajan je nadopunjavač elektrolita, no jednom kad tvrtke dodaju zaslađivače i sirupe s okusom tropskog voća (pomislite na kokosovu vodu od ananasa), često popijete više šećera nego u pravom kokosu.

Limunada

Premda mališani koji najčešće piju ovo piće mogu biti dobri, samo piće nije jer može imati puno kalorija i šećera u samo jednoj šalici. Dok vam voda, šećer i sok od limuna neće uzrokovati mučninu, prekomjerno pijenje moglo bi dovesti do metaboličkih stanja. 

Tekući jogurti 

Probiotici su izvrsni za održavanje dobrog crijevnog zdravlja, ali ne i kada su zagađeni s puno šećera.

Velike količine kave

Iako šalica ili dvije kave mogu činiti dobro za vaše tijelo, razmislite dvaput prije nego povećate veličinu ili se prepustite četvrtoj šalici. Razlog: Na taj način vaše kosti mogu postati krhke. "Pokušavam izbjeći prekomjernu dozu kofeina", kaže dr. Mamta M. Mamik, docentkinja opstetricije, ginekologije i reproduktivnih znanosti na Medicinskom fakultetu Icahn.

"Odrasla osoba može sigurno konzumirati do 400 miligrama kofeina dnevno, ali pijenje više od toga može uzrokovati probleme s kalcijem, što s vremenom može dovesti do osteoporoze. Izbjegavanje viška kofeina također pomaže u izbjegavanju neugodnih simptoma poput letargije, nesanice, glavobolje i razdražljivosti ", dodaje ona.

Nemasno mlijeko 

Iako nemasno mlijeko može biti najmanje kalorično, mnogi njegovi vitamini su topljivi u mastima, što znači da nećete imati sve prednosti nutrijenata, osim ako se odlučite za najmanje 1%. Zašto je važno odlučiti se za organska mlijeka? Ne samo da imaju bolji okus nego i jačaju imunitet, poboljšavaju koštanu masu, pa čak i smanjuju tjelesnu masnoću – a to morate voljeti!

item - id = 1136050
related id = 0 -> 1138773
related id = 1 -> 1138767
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 15:12