Mozaik Život

'Mars island'

Karte će koštati čak 42.000 kuna?! Objavljeni detalji prestižnog festivala kojeg na Obonjanu ogranizira slavni Jared Leto

'Mars island'

Obonjan će ovog kolovoza ugostiti Jareda Leta, hvaljenog hollywoodskoga glumca i talentiranog glazbenika, frontmena benda "Thirty Seconds to Mars". Leto je, naime, upravo taj otok u šibenskom akvatoriju izabrao za održavanje novog izdanja festivala "Mars Island: Croatia".

Obožavatelje je posredstvom službene Facebook stranice benda pozvao da mu se od 9. do 12. kolovoza pridruže na partijanju, uz napomenu kako su karte za prvorazredni jubilarni glazbeni događaj već u prodaji. "Mars Island festival", naime, do sada se održavao u Malibuu, a upravo će za svoju petu obljetnicu promijeniti ozračje i preseliti se "na idiličnu hrvatsku obalu".

U pozivu fanovima na domaću inačicu "Mars Islanda" napominje se kako bi zbog velikog zanimanja za glazbeni događaj, ali i popratne, uglavnom meditativne i relaksirajuće sadržaje i aktivnosti, karte mogle planuti u rekordnom roku.

– Bit će ludo – obećao je 47-godišnji Jared koji će s bendom ovoga ljeta nastupiti i u Francuskoj, Rusiji, Ukrajini i Njemačkoj.

Ipak, sudeći po početnim reakcijama obožavatelja, nema sumnje da će glazbena poslastica "Thirty Seconds to Mars" na hrvatskom "Mars Islandu" biti među najatraktivnijima. Zadovoljstvo i čast što će Obonjan ugostiti jedno od najvećih svjetskih glazbenih bendova new-agea ne kriju ni u "Obonjan Rivijeri".

Prema riječima Kristijana Gržetića, dolazak Jareda Leta i "Thirty Seconds to Mars" velika je stvar za daljnje globalno profiliranje otoka kao wellbeing destinacije koja svoj program temelji na konceptu dobrobiti te atraktivnim i unikatnim sadržajima.

Prvi put izlazi iz Malibua

– Dokaz je to da je Obonjan dosegao određeni status zahvaljujući prepoznatljivosti u svjetskim okvirima. "Thirty Seconds to Mars" prvi će put izići iz okvira Malibua, odnosno Los Angelesa i dovesti sa sobom fanove za koje, po običaju, jedan put godišnje organiziraju ovakav tip događanja – istaknuo je Gržetić koji je i sam, kako je kazao, poklonik benda i tog tipa glazbenog izričaja.

Nije neosnovano očekivati, dodao je, da će Obonjan i narednih godina nastaviti započeti niz uspješnih domaćinstava nad prestižnim manifestacijama, a usporedo će njegovati status omiljenog odredišta za korporativna događanja, s obzirom na to da se na otoku nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja, od joge, meditacije, wellnessa, radionica, aktivnosti vezanih uz team buildinge i štošta drugoga.

Da li zbog kvalitete aranžmana u koji su uračunati noćenje, hrana, ulaznice za dva koncerta i spomenuti sadržaji ili izvanserijskog druženja s Jaredom Letom koji je, podsjetimo, u glumačkim vodama nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom za sporednu mušku ulogu u filmu "Dobri dileri iz Dallasa", pouzdana je informacija da su u pretprodaji cijene ulaznica trodnevnog glazbenog happeninga više negoli "paprene" za hrvatske standarde. Iznose između 9750 i 42.270 kuna, a ovise o vrsti smještaja i odabranim aktivnostima.

Budući da je "Obonjan Rivijera" zadužena za operativnu podršku organizatoru koji je, zapravo, zakupio otok, Gržetić o cijenama paket aranžmana nije mogao govoriti, no obećao je da će sličnih atrakcija biti i ubuduće.

– Sigurno je da na tome nećemo stati. Grad Šibenik i mi na Obonjanu, kao njegovom malenom dijelu, rastemo. Želja nam je da o gradu u najskorije vrijeme pričamo kao jednom od glavnih odredišta, ne samo u turističkom, nego i glazbenom, festivalskom, zabavnom i inom smislu – zaključio je Gržetić.

Naslovnica Život