StoryEditor
ŽivotMIŠIĆI NE ODMARAJU

Čeferin gušta u svojoj kući na Hvaru, srdačan je s mještanima, ali prvi čovjek UEFA-e ne zaboravlja na formu: svakog jutra ovako trenira s bučicama

Piše M.K.
22. srpnja 2020. - 14:25
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin neposredan je u susretu s mještanima Zavale, u kojoj ima kućuDuje Klarić/Hanza Media

Prvi čovjek europskog nogometa i predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, i ovog se ljeta vratio omiljenom odmoru, onom u svojoj kući u mjestu Zavala na južnoj strani Hvara.

Mještani su nam ispričali kako ga svakodnevno sreću u treningu, najčešće trči s bučicama u rukama, pa samo tragom informacije i sami naišli na njega.

Slovenac zaljubljen u hrvatsku obalu, na kojoj uživa sa suprugom Barbarom i djecom, vrlo je neposredan i srdačan u neformalnim susretima, nije mu problem stati i fotografirati se kad ga se upita.

Premda je godinama vezan uz nogomet, Čeferin ga nikad nije trenirao, no da je vrlo blizak sportu i sportskom duhu dokazuju i njegova impresivna karijera, kao i svaki mišić na utreniranom tijelu.

image
Premda je godinama vezan uz nogomet, Čeferin ga nikad nije trenirao, no da je sportskog duha dokazuje njegova impresivna karijera, kao i svaki mišić
Duje Klarić/Hanza Media


Odvjetnik po struci, koji je nekad vrlo uspješno radio u obiteljskom odvjetničkom uredu, svojedobno je trenirao karate i nositelj je crnog pojasa.

Informacije kažu i kako je, također, veliki zaljubljenik u moto sportove, te je pet puta prešao Saharu, četiri puta automobilom, te jednom motociklom.

Čeferin se prije dvije godine na Hvaru družio i sa slavnim portugalskim nogometašem Luisom Figom, s kojim je posjetio obližnji otočić Šćedro

Bivša nogometna zvijezda Sportinga, Barcelone, Reala i Intera guštao je na našoj obali i otkrio kako mu je bilo "nevjerojatno iskustvo upoznati Hrvatsku".

image
Avanturist Čeferin svojedobno je motorom prešao Saharu
Duje Klarić/Hanza Media


Aleksander Čeferin je ovih dana komentirao nogometna zbivanja i donešene odluke vezane uz pandemiju koronavirusa. 

"Bili smo pod velikim pritiskom, ali napravili smo odličan posao u povratku nogometa diljem Europe. Svi smo morali ponešto žrtvovati, UEFA je žrtvovala dio svoje sljedeće sezone kako bi nacionalne lige mogle okončati svoja natjecanja za sezonu 2019/20. i tu se pokazala velika solidarnost te stvarna želja za kompromisom, koja će biti ponovno potrebna i u rujnu tijekom reprezentativne stanke.

Mi kao upravljačko tijelo moramo misliti na dobrobit svih nogometnih natjecanja, a ne samo eurokupova.

Smatram kako je ključna odluka bila ona da vrlo rano odgodimo EURO za godinu dana. Tada su svi shvatili kako u nogometu vlada duh jedinstva i solidarnosti.

Vjerovao sam od prvog trenutka kako će se natjecanja prekinuta u ožujku nastaviti. Uvijek morate biti optimistični i kada se dogodi krizna situacija morate imati pripremljen plan. I nadalje ćemo igrati bez gledatelja na tribinama jer ne želimo poduzimati nikakav rizik. U ovoj smo krizi naučili koliko smo ranjivi, ali siguran sam kako ćemo iz čitave ove situacije izaći mudriji", komentirao je s Hvara prvi čovjek europskog nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 19:52