StoryEditor
ŽivotMOZAK NIKAD NE SPAVA

Budite se mokri i s osjećajem krivnje zbog 'zločestog' sna? Postoji razlog zašto se događa ljudima i u najsretnijim vezama, evo što zapravo znači vaša mala noćna 'prevara'

Piše I. P.
22. studenog 2019. - 23:29

Čak i onima koji su u sretnoj vezi ili braku dogodi se da sanjaju kako varaju svog partnera. Nakon strastvenih scena u kojima ste sudjelovali u snu, pogledate u stvarnu osobu kraj sebe i osjećate se posramljeno.

Pitate se jeste li loša osoba, je li to nekakav znak da trebate malo uzbuđenja u životu? Možda ste otišli toliko daleko te čak razmišljate o tom snu kao nekakvom znaku da možda više ne volite osobu s kojom ste u vezi ili braku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Stručnjaci kažu da takvi snovi nemaju apsolutno nikakvo značenje, prenosi portal Her.

Niti ste loša osoba, niti je to znak da trebate prekinuti vezu. Zapravo, san o varanju partnera je normalan i jako čest, i nema baš nikakve veze s vašim stvarnim osjećajima.

Psihologinja Karin Anderson Abrell, kaže da ovakve snove uzrokuju različiti društveni faktori poput ljudi koje srećete, knjiga ili časopisa koje čitate i slika koje gledate.

I sasvim je normalno da naš mozak to preokrene u nešto seksualno, osobito ako je riječ o privlačnoj osobi. 

Nije riječ o tome da zaista želite prevariti partnera, nego se radi o prirodnoj znatiželji, normalno je da se pitate kakav bi bio seks s takvom osobom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T R A V E L S T R I B E (@travelstribe) on

Ponekad nas naš mozak zadivi u snu, stvarajući takve scene i maštarije koje ne možemo ni zamisliti u stvarnom životu, ali kako kaže ova stručnjakinja, to su ipak samo snovi, a ne stvarnost.

- Činjenica je da ovakvi snovi snažno utječu na ljude - kaže Abrell, ali dodaje da nema razloga za paniku.

Sve dok i na javi ne počnete razmišljati o varanju partnera ili dok se ne uhvatite kako maštate o tome da ste s nekom drugom osobom. U tom slučaju, možda je vrijeme da preispitate odnos u kojoj se nalazite.

Razmislite o tome što vam fali u odnosu i recite to osobi koju volite. Iskrenost je ključ dobre veze, a razgovor može puno toga riješiti. 

#ZNAČENJE SNOVA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:13