StoryEditorOCM
Životbritanke imaju čudne modne zahtjeve

Bizarna moda: kristalni privjesak koji visi iz oka

Piše PSD.
8. listopada 2008. - 22:35

Modna industrija nema granica. Prvo je osmislila tetovaže, zatim body piercing, dok najnoviji modni hit doslovce visi iz oka.

Riječ je o prilično bizarnom detalju - kontaktnim lećama s privjeskom od komadića kristala dugačkog između 14 i 33 milimetra. Ovaj ukras sjaji blještavim sjajem na suncu, a zagonetan sjaj baca i dok stvarno plačete.

Ideja za ovaj modni detalj dolazi od 29-godišnjeg Erica Klarenbeeka iz Njemačke, koji uvjerava potencijalne korisnice njegovih privjesaka da je proizvod siguran i udoban za nošenje.

- Ne osjeća se nikakva težina, čak ni kad trepnete - poručuje Eric, koji još uvijek radi na pribavljanju potrebnih certifikata za prodaju proizvoda koji će se moći nabaviti preko interneta za oko 200 britanskih funti.

No pitanje je hoće li Eric uspjeti plasirati svoju ideju na tržištu nakon oštrih upozorenja britanskih oftalmologa, koji su osudili novu tehniku umetanja nakita u očni kapak upozoravajući na mogućnost krvarenja i ozbiljnog oštećenja vida.

Naime, već neko vrijeme britanski optičari su na zahtjev pomodnog tržišta počeli umetati platinaste detalje u oko, najviše u obliku srca i mjeseca. Postupak je jednostavan i navodno bezbolan, a traje nekih petnaestak minuta. Cijena mu je oko 330 funti.

- Nema nikakve opasnosti kod ovakvih postupaka, a sigurnije je nego tetoviranje i body piercing - poručuje Gerrit Melles, jedan od pionira nakita za očne kapke.

Merien ILIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 22:15