StoryEditorOCM
ŽivotPromo

6 najboljih odredišta za SUP: istražite svijet na dasci za veslanje

Piše PR
6. lipnja 2023. - 12:03

Svi ljubitelji adrenalinske zabave uvijek traže nešto novo i uzbudljivo, i ako spadate u ovu kategoriju, tada će vam se posebno svidjeti popis šest najboljih odredišta za SUP koji smo pripremili u nastavku.

1. Hrvatska, Zadar

Zadar je nadaleko poznat po svojim prekrasnim plažama i najljepšem zalasku sunca na svijetu, što znači da možete veslati na svojoj SUP dasci i istovremeno uživati u njemu. Naravno, u Hrvatskoj ima još nebrojeno mnogo odličnih plaža za veslanje stojeći, a na vama je samo da pronađete onu koja vam izgleda najatraktivnije.

image
Sasinparaksa/Getty Images/istockphoto

2. Island

Da, možete veslati i u fjordu i sigurno ćete biti oduševljeni! Veslanje u hladnoj vodi posve je novo iskustvo koje će dovesti vaš adrenalinski duh u posebno stanje smirenosti i opuštenosti. Osim toga, na ovim je lokacijama rijetko gužva, što doprinosi njihovoj posebnosti.

3. Portugal

Veslanje stojeći na otvorenom oceanu poseban je doživljaj, a upravo je to ono što možete iskusiti u Portugalu. Južni dijelovi u regiji Algarve su mirni i topli, a plaže za SUP su i u blizini Lisabona te možete uživati i u njegovoj ljepoti.

4. Grčka

Grčka, zemlja s najrazvedenijom obalom u Europi, idealno je mjesto za ljubitelje SUP-a. Osim prekrasnog mora, u Grčkoj se nalaze i 63 jezera i 27 rijeka koje sve možete istraživati veslajući na dasci.

image
Sasinparaksa/Getty Images/istockphoto

5. Italija

Italiju ne treba posebno predstavljati, njezina kultura i gastronomija su nadaleko poznate. No, dok uživate u njima, možete uživati i u daskanju, i na moru i na jezerima, a svoju će priliku moći dobiti svi, neovisno o razini iskustva.

6. SAD

Jeste li znali da veslanje na SUP-u potječe s Havaja? Ovaj je sport na tom području popularan već dugi niz desetljeća, a ako ste njegov veliki ljubitelj, tada su Havaji mjesto na kojem ga zasigurno morate isprobati! No, prije nego se odlučite za veslanje na Havajima, obavezno provjerite vremensku prognozu jer su Havaji nadaleko poznati po svojim ogromnim valovima.

Naravno, i brojne druge lokacije u Sjedinjenim Američkim Državama su odličan izbor za SUP: od toplih oceana do ledenjačkih jezera na Aljasci – ponešto za svakoga!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:01