StoryEditorOCM
Zdravljeopasno po zdravlje

Znate li koju hranu baš nikada ne smijete podgrijavati?

Piše K.J.
24. listopada 2016. - 15:15
Cezar_piletina

Često skuhamo ručak navečer za sutradan jer zbog obveza i ubrzanog ritma života ne možemo drukčije te nam je tako lakše.

No, možda biste ovo ipak trebali pročitati kako se slučajno ne bi dogodilo da konzumirate namirnice koje su štetne po zdravlje kada odstoje ili se podgriju, piše Woman's Day.

1. Celer

Radite li juhu u koju stavljate svježi celer svakako se pobrinite da ga nakon što juhu skuhate izvadite i pojedete jer sadrži nitrate koji postaju otrovni ukoliko se griju naknadno.

2. Jaja

Nikada, ali baš nikada ih ne smijete grijati kada ih već jednom skuhate. Bilo kajganu, bilo tvrdo kuhana pojedite svježe nakon spremanja te radije bacite nego grijte u mikrovalnoj nakon što par sati odstaju. Jaja se smiju jesti hladna, ali nikako podgrijana ili dan nakon kuhanja. 

3. Špin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:30